Blog

Deze pagina bevat al onze zelfgemaakte content op één handige locatie: artikelen over de adoptie van Microsoft 365, gamification en vele andere onderwerpen!

29/09/2023

Slim samenwerken bij the Cue

De afgelopen maanden mocht ik, tijdens het zwangerschapsverlof van Lisanne Beijk, aan de slag als interim manager bij the Cue. Een mooie periode, waarin ik niet alleen bij (potentiële) klanten van the Cue het gesprek aan kon gaan over slim samenwerken, maar óók heb mogen ervaren hoe team the Cue dit zelf doet. Practice what you preach is het motto binnen dit team, én dat heb ik geweten. Drie inzichten en reflecties van de afgelopen maanden: ik deel ze in deze blog!

Lees verder
06/06/2023

Maak van je (hybride) werkweek een feestje!

Een dag vol meetings, geen tijd om dingen af te ronden, naar kantoor gaan en dan toch de hele tijd in online calls zitten, … we kennen het allemaal. Om van je werkweek een waardevol feestje te maken, is een goede balans nodig tussen tijd voor creativiteit, overleg, ontmoeten, focus en vitaliteit. Tijdens het work21 festival op donderdag 25 mei – met als thema ‘van waarde’ – gingen deelnemers bij the Cue in een workshop aan de slag met de vraag hoe deze balans er voor de deelnemers uitzag en wat zij in hun huidige werkweek konden verbeteren. In deze blog nemen we je mee in de inzichten uit de workshop en delen we tips!

Lees verder
01/06/2023

De gemeente van de toekomst: ontwerp jouw routekaart voor de ontwikkeling van 21st century skills

In onze samenleving kun je bijna niets meer zonder internet en digitale apparaten. We willen en moeten veilig omgaan met onze data, willen met innovaties aan de slag, hybride samenwerken en beter in contact komen met burgers en andere partijen die dit ook van ons verwachten. Dit vraagt, in lijn met de zogenaamde 21st century skills, om ‘digitaal vaardige’ ambtenaren.

The Cue, work 21 en Microsoft nodigen gemeenten uit voor een werksessie op 22 juni, waarin we met dit vraagstuk aan de slag gaan!

Lees verder
07/03/2023

Adoptie van technologie, nu nog aantrekkelijker

Bij implementatie van nieuwe digitale middelen draait het in de eerste plaats niet om hoe het product werkt, maar vooral om de positieve impact die het kan hebben in het dagelijkse werk van je medewerkers. Oftewel, hoe draagt het middel bij aan een slimmere en effectievere manier van (samen)werken. Hierbij staat de mens altijd centraal. En dat is wat The Cue en work21 verbindt én anders maakt in de technische wereld waarin we actief zijn: digitale middelen zijn hulpmiddelen om het dagelijks werk met meer plezier, slimmer en effectiever te organiseren. Een intensieve samenwerking is daarom ook niet meer dan logisch.

Lees verder
26/09/2022

De gemeente Breda is klaar voor de toekomst met The Cue

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid. Hoe helpen de games van The Cue de organisatie met deze ontwikkeling?

Lees verder
29/07/2022

The Cue organiseert een feestje: en jij bent uitgenodigd!

Na aantal jaren onder de vleugels van House of Performance, slaan wij onze vleugels uit om zelfstandig verder te gaan. We werken met mooie klanten samen en dragen bij aan plezierige en effectieve samenwerking. We zien in de markt een toenemende vraag naar onze games en we hebben een steady team dat klaar is om verder te groeien.

Lees verder
29/07/2022

Een uitdaging die vragen opriep

Drie jaar geleden nam ABN AMRO de ingrijpende beslissing om werkplekken te moderniseren met een overstap naar Microsoft 365. Medewerkers kregen hiermee een totaal andere toolset voorgeschoteld dan ze gewend waren. Een uitdaging die allerlei vragen opriep.

Weten ze de tooling wel goed te gebruiken? Halen ze alle voordelen er wel uit? En hoe voorkom je dat ze toch alternatieve (niet goedgekeurde) oplossingen gaan gebruiken of om de haverklap de IT-helpdesk bellen?

Lees verder
21/03/2022

Help mijn bestand is kwijt!

Misschien herken je het wel. Je computer loopt vast en de voortgang op het document waaraan je net een paar uur hebt gewerkt is verloren gegaan. Of nog erger, het document is in zijn geheel kwijt. Gelukkig werken steeds meer organisaties in ‘the cloud’. Dat is immers de veiligste manier om effectief zelf en samen met anderen aan je documenten te werken. Helaas zie ik in mijn dagelijkse praktijk dat het bij veel kenniswerkers nog wel eens misgaat, met alle gevolgen van dien.

Lees verder
14/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 2: Optimaal gebruik maken van technologie

Om effectief hybride te kunnen samenwerken heb je technologie nodig. De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat organisaties grote investeringen hebben gedaan in hardware en software.
Waar generatie Y technologie sneller integreert in hun leven dan welke andere generatie ooit (Forrester Research1), hebben andere generaties soms wat meer tijd nodig om zich nieuwe  programma’s eigen te maken.

Lees verder
07/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 1: Werkafspraken en omgangsvormen

Herken je dat? Je wilt feedback op je presentatie of rapport en je vraagt je collega tijdens de lunch of hij of zij dat wil geven. Vervolgens mail je het document naar een collega. In de tussentijd maak je nog wat aanpassingen en mail je een nieuwe versie. Na enige dagen krijg je weer een mailtje terug met een document met aanpassingen. Helaas gemaakt in de versie die je als eerste had verstuurd. 

Lees verder
30/08/2021

The Cue organiseert een Ronde Tafel discussie over het thema ‘Future of collaboration’

Door digitalisering, artificial intelligence en robotisering veranderd de wereld waarin we leven en werken snel. De Corona pandemie heeft de transformatie naar nieuwe manieren van (samen) werken alleen maar versneld.

Lees verder
01/06/2021

Effectief synchroon en asynchroon werken met jouw team

Sinds COVID-19 is de manier waarop we werk en samenwerken inrichten drastisch veranderd. We werken veelal op afstand van elkaar en lang niet altijd tussen 9 en 5. Hierdoor zien we verschillende werkwijzen naast elkaar ontstaan: synchroon en asynchroon werken. In deze blog neem ik je graag mee in de verschillende kenmerken van beide en hoe je deze effectief binnen jouw organisatie toepast.

Lees verder
1 2