Blog

Deze pagina bevat al onze zelfgemaakte content op één handige locatie: artikelen over de adoptie van Microsoft 365, gamification en vele andere onderwerpen!

07/03/2023

Adoptie van technologie, nu nog aantrekkelijker

Bij implementatie van nieuwe digitale middelen draait het in de eerste plaats niet om hoe het product werkt, maar vooral om de positieve impact die het kan hebben in het dagelijkse werk van je medewerkers. Oftewel, hoe draagt het middel bij aan een slimmere en effectievere manier van (samen)werken. Hierbij staat de mens altijd centraal. En dat is wat The Cue en work21 verbindt én anders maakt in de technische wereld waarin we actief zijn: digitale middelen zijn hulpmiddelen om het dagelijks werk met meer plezier, slimmer en effectiever te organiseren. Een intensieve samenwerking is daarom ook niet meer dan logisch.

Lees verder
26/09/2022

De gemeente Breda is klaar voor de toekomst met The Cue

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid. Hoe helpen de games van The Cue de organisatie met deze ontwikkeling?

Lees verder
29/07/2022

The Cue organiseert een feestje: en jij bent uitgenodigd!

Na aantal jaren onder de vleugels van House of Performance, slaan wij onze vleugels uit om zelfstandig verder te gaan. We werken met mooie klanten samen en dragen bij aan plezierige en effectieve samenwerking. We zien in de markt een toenemende vraag naar onze games en we hebben een steady team dat klaar is om verder te groeien.

Lees verder
29/07/2022

Een uitdaging die vragen opriep

Drie jaar geleden nam ABN AMRO de ingrijpende beslissing om werkplekken te moderniseren met een overstap naar Microsoft 365. Medewerkers kregen hiermee een totaal andere toolset voorgeschoteld dan ze gewend waren. Een uitdaging die allerlei vragen opriep.

Weten ze de tooling wel goed te gebruiken? Halen ze alle voordelen er wel uit? En hoe voorkom je dat ze toch alternatieve (niet goedgekeurde) oplossingen gaan gebruiken of om de haverklap de IT-helpdesk bellen?

Lees verder
21/03/2022

Help mijn bestand is kwijt!

Misschien herken je het wel. Je computer loopt vast en de voortgang op het document waaraan je net een paar uur hebt gewerkt is verloren gegaan. Of nog erger, het document is in zijn geheel kwijt. Gelukkig werken steeds meer organisaties in ‘the cloud’. Dat is immers de veiligste manier om effectief zelf en samen met anderen aan je documenten te werken. Helaas zie ik in mijn dagelijkse praktijk dat het bij veel kenniswerkers nog wel eens misgaat, met alle gevolgen van dien.

Lees verder
14/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 2: Optimaal gebruik maken van technologie

Om effectief hybride te kunnen samenwerken heb je technologie nodig. De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat organisaties grote investeringen hebben gedaan in hardware en software.
Waar generatie Y technologie sneller integreert in hun leven dan welke andere generatie ooit (Forrester Research1), hebben andere generaties soms wat meer tijd nodig om zich nieuwe  programma’s eigen te maken.

Lees verder
07/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 1: Werkafspraken en omgangsvormen

Herken je dat? Je wilt feedback op je presentatie of rapport en je vraagt je collega tijdens de lunch of hij of zij dat wil geven. Vervolgens mail je het document naar een collega. In de tussentijd maak je nog wat aanpassingen en mail je een nieuwe versie. Na enige dagen krijg je weer een mailtje terug met een document met aanpassingen. Helaas gemaakt in de versie die je als eerste had verstuurd. 

Lees verder
30/08/2021

The Cue organiseert een Ronde Tafel discussie over het thema ‘Future of collaboration’

Door digitalisering, artificial intelligence en robotisering veranderd de wereld waarin we leven en werken snel. De Corona pandemie heeft de transformatie naar nieuwe manieren van (samen) werken alleen maar versneld.

Lees verder
01/06/2021

Effectief synchroon en asynchroon werken met jouw team

Sinds COVID-19 is de manier waarop we werk en samenwerken inrichten drastisch veranderd. We werken veelal op afstand van elkaar en lang niet altijd tussen 9 en 5. Hierdoor zien we verschillende werkwijzen naast elkaar ontstaan: synchroon en asynchroon werken. In deze blog neem ik je graag mee in de verschillende kenmerken van beide en hoe je deze effectief binnen jouw organisatie toepast.

Lees verder
04/03/2021

Motivatie en betrokkenheid verhogen met een game? Hoe dan? 

Door het spelen van onze nieuwe game Smart Collaborators – Working from Everywhere Together, realiseren teams een positieve impact op hun motivatie en onderlinge betrokkenheid. Wij krijgen vaak de vraag hoe dat dan precies werkt. Dat antwoord ligt deels besloten in het design van onze games. Om jou een kijkje in onze keuken te geven, interviewden wij Kim Verbon, gamedesigner bij the Cue.

Lees verder
16/02/2021

Meld je nu aan voor de demo van onze nieuwste game: Working from Everywhere Together

Inmiddels heeft  iedereen de impact van langdurig werken op afstand ervaren. Heldere teamafspraken, communicatie, vitaliteit en motivatie staan bij veel medewerkers onder druk.

 

Lees verder
06/01/2021

Neem deel aan het webinar van the Cue over motivatie en betrokkenheid hooghouden in een online samenwerking (28-01-2021)

Betrokkenheid en motivatie zijn belangrijke factoren voor een effectieve samenwerking. Maar om hier in een hybride of virtueel team invulling aan te geven is nog niet zo eenvoudig. Online werkt het toch allemaal net even anders. Dit onderwerp is niet voor nietes een grote zorg bij veel CEO’s.

Lees verder
1 2