Blog

Deze pagina bevat al onze zelfgemaakte content op één handige locatie: artikelen over de adoptie van Microsoft 365, gamification en vele andere onderwerpen!

13/07/2024

Slim digitaal samenwerken tijdens de zomer

De zomervakantie staat weer voor de deur! Dat betekent dat veel teams de komende weken niet volledig bezet zijn en collega’s met vakantie gaan. Hoe zorg je ervoor dat jij en je collega’s slim blijven samenwerken en werk aan elkaar overdragen, ook wanneer jullie vakanties niet gelijk lopen of er geen ruimte is voor fysieke overdracht? Lees onze tips hieronder!

Lees verder
13/05/2024

Slim samenwerken bij the Cue

Sinds een paar maanden wordt ons team versterkt door Judith. Als verantwoordelijke voor onze key-accounts, zorgt zij ervoor dat lopende en nieuwe games vlekkeloos verlopen. Daarnaast denkt ze mee over het versterken van onze aanpak en marktpropositie. Met ruime ervaring en kennis op het gebied van digitale transformatie, kent zij de uitdagingen die gepaard gaan met de adoptie van nieuwe technologie en nieuwe manieren van werken. Ze brengt ervaring mee vanuit zowel externe als interne rollen. Deze opdracht bij the Cue geeft haar de mogelijkheid om meer te leren over het inzetten van gamification, als onderdeel van een data-gedreven adoptiestrategie. Welke inzichten over slimmer samenwerken deed zij de afgelopen tijd bij ons op? Lees haar inzichten in deze blog!

Lees verder
03/05/2024

Effectief online samenwerken leuk houden? Dat doe je zo.

Hoe werk je effectief digitaal samen met je team samen? Hoe bepaal je samen prioriteiten? Hoe richt je jouw werkdag slim in? In deze blog deel ik 4 praktische tips om jouw thuiswerkdag optimaal te benutten!

Lees verder
21/04/2024

Onze inzichten uit het eerste kwartaal van 2024

Onze meest gespeelde games werden afgelopen kwartaal binnen verschillende organisaties en sectoren gespeeld. Wat viel op? Wat was het meest van waarde voor spelers? En wat leren wij hieruit? Een terugblik op het eerste kwartaal van 2024.

Lees verder
29/03/2024

Lente? Tijd voor een digitale voorjaarsschoonmaak

Werken in de cloud – ik ben er heel blij mee, want ik raak nooit meer documenten of vorige versies van bestanden kwijt. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel … en in dit geval dat al die oude bestanden en documenten die ik nooit meer gebruik onnodig blijven bestaan. Dat zorgt niet alleen voor een opstapeling van mappen, maar ook voor onnodig verbruik van opslagcapaciteit. Daarom hanteren wij bij the Cue de voorjaarsschoonmaak. Het moment in het jaar om oude bestanden te verwijderen en mappen op te schonen. Doe je mee?

Lees verder
14/03/2024

8 manieren om (niet) effectief digitaal samen te werken met je collega

Digitaal samenwerken, het is binnen de meeste organisaties niet meer weg te denken. Er kan steeds meer, er worden nieuwe tools en features ontwikkeld, en alles heeft als doel om je te helpen slimmer en effectiever samen te werken. Toch levert niet alles meer tijd op. Sterker nog, wanneer je tools en technologie, zoals Microsoft Teams, niet effectief gebruikt kan het jou of je collega zelfs méér (onnodige) tijd kosten.

Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom vind je in deze blog onze 8 tips om niet effectief digitaal samen te werken. Herken je een van de niet-effectieve tips? Lees dan vooral ook hoe je dit kunt voorkomen.

Lees verder
20/02/2024

Rekken en strekken: ontwikkel flexibiliteit voor digitale fitheid

“Ik gebruik altijd email om bestanden te delen, waarom zou ik dat nu anders doen?”  Het ontwikkelen van digitale fitheid binnen jouw organisatie gaat om meer dan de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Digitaal fitte medewerkers beschikken naast die vaardigheden ook over een digitale mindset.

Een van de vier elementen binnen de digitale mindset is ‘flexibiliteit’, oftewel de mate waarin iemand open staat voor nieuwe technologie en bereid is om mee te bewegen met veranderingen, nieuwe afspraken met collega’s en uitgangspunten van de organisatie.  Hoe kun je als organisatie die veranderbereidheid en flexibiliteit ontwikkelen en ondersteunen? Wij delen onze inzichten en tips.

Lees verder
06/02/2024

Iedere medewerker een content creator? Maak jouw organisatie digitaal fit!

Het maken van een goede PowerPoint Presentatie, het opstellen van documenten in de juiste huisstijl, een leuk bericht schrijven om een intern project te promoten, of een filmpje opnemen om jezelf of je team voor te stellen … van veel kenniswerkers wordt verwacht dat zij dit allemaal kunnen. En met de komst van nieuwe media en (digitale) mogelijkheden wordt dit ook steeds relevanter. De zogenaamde content creatie vaardigheden – oftewel, het kunnen maken van aantrekkelijke, originele en effectieve content – zijn dan ook essentieel voor digitaal fitte medewerkers. Hoe kun je als organisatie jouw medewerkers helpen bij het ontwikkelen en inzetten van deze vaardigheid?

Lees verder
27/01/2024

Iets te delen? Gebruik een link in Teams in plaats van te mailen!

Als kenniswerker is het van groot belang dat je jouw digitale vaardigheden blijft ontwikkelen, oftewel dat je digitaal fit bent. We deelden eerder onze visie op digitale fitheid: wat verstaan we eronder en welke elementen zijn cruciaal?

In deze blog gaan we in op het eerste element van digitale fitheid: de ontwikkeling van Operationeel Technische vaardigheden. Wat zien we in de praktijk en wat is ons advies?

Lees verder
19/01/2024

Digitaal fit: ontwikkel je digitale vaardigheden voor nu en in de toekomst

De manier waarop we werken is de afgelopen jaren sterk veranderd: we moeten steeds meer informatie verwerken, we werken steeds meer hybride samen, er zijn steeds meer digitale tools die ons kunnen ondersteunen en innovaties. Sinds een paar jaar werken veel bedrijven samen met apps zoals Teams en OneDrive en daar komen steeds meer nieuwe applicaties en/of innovaties bij. Zoals de komst van AI. Als kenniswerker is het daarom van groot belang dat je jouw digitale vaardigheden blijft ontwikkelen, oftewel dat je digitaal fit bent.

Wat verstaan we onder digitale fitheid en welke vaardigheden zijn cruciaal? In deze blog lichten we onze visie op digitale fitheid toe.

Lees verder
09/01/2024

Hoe de gemeente Zoetermeer de digitale transformatie omarmt met het programma ‘Digitaal samenwerken’ en daarbij gebruik maakt van the Cue games

De gemeente Zoetermeer zet vanuit haar programma ‘Digitaal samenwerken’ vol in op de ontwikkeling van de digitale vaardigheden van haar medewerkers én het verbeteren van de digitale samenwerking. Wat zijn de successen en belangrijkste uitdagingen hierin? En hoe helpt de inzet van the Cue games hierbij? We vroegen het Martijn de Groot, afdelingshoofd Informatie & Automatisering (I&A) en Mark van der Linde, projectleider Informatie & Automatisering (I&A).

Lees verder
19/12/2023

Terugblik 2023: Onze populairste games en inzichten

Welke twee games waren dit jaar het meest in trek bij onze spelers? En wat viel ons op in deze games? We hebben de cijfers van 2023 bekeken en nemen je graag mee in de uitkomsten van onze populairste games!

Lees verder
1 2 3