Blog

Deze pagina bevat al onze zelfgemaakte content op één handige locatie: artikelen over de adoptie van Office 365, gamification en vele andere onderwerpen!

21/03/2022

Help mijn bestand is kwijt!

Misschien herken je het wel. Je computer loopt vast en de voortgang op het document waaraan je net een paar uur hebt gewerkt is verloren gegaan. Of nog erger, het document is in zijn geheel kwijt. Gelukkig werken steeds meer organisaties in ‘the cloud’. Dat is immers de veiligste manier om effectief zelf en samen met anderen aan je documenten te werken. Helaas zie ik in mijn dagelijkse praktijk dat het bij veel kenniswerkers nog wel eens misgaat, met alle gevolgen van dien.

Lees verder
14/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 2: Optimaal gebruik maken van technologie

Om effectief hybride te kunnen samenwerken heb je technologie nodig. De wereldwijde pandemie heeft ervoor gezorgd dat organisaties grote investeringen hebben gedaan in hardware en software.
Waar generatie Y technologie sneller integreert in hun leven dan welke andere generatie ooit (Forrester Research1), hebben andere generaties soms wat meer tijd nodig om zich nieuwe  programma’s eigen te maken.

Lees verder
07/09/2021

Effectief hybride samenwerken deel 1: Werkafspraken en omgangsvormen

Herken je dat? Je wilt feedback op je presentatie of rapport en je vraagt je collega tijdens de lunch of hij of zij dat wil geven. Vervolgens mail je het document naar een collega. In de tussentijd maak je nog wat aanpassingen en mail je een nieuwe versie. Na enige dagen krijg je weer een mailtje terug met een document met aanpassingen. Helaas gemaakt in de versie die je als eerste had verstuurd. 

Lees verder
30/08/2021

The Cue organiseert een Ronde Tafel discussie over het thema ‘Future of collaboration’

Door digitalisering, artificial intelligence en robotisering veranderd de wereld waarin we leven en werken snel. De Corona pandemie heeft de transformatie naar nieuwe manieren van (samen) werken alleen maar versneld.

Lees verder
01/06/2021

Effectief synchroon en asynchroon werken met jouw team

Sinds COVID-19 is de manier waarop we werk en samenwerken inrichten drastisch veranderd. We werken veelal op afstand van elkaar en lang niet altijd tussen 9 en 5. Hierdoor zien we verschillende werkwijzen naast elkaar ontstaan: synchroon en asynchroon werken. In deze blog neem ik je graag mee in de verschillende kenmerken van beide en hoe je deze effectief binnen jouw organisatie toepast.

Lees verder
04/03/2021

Motivatie en betrokkenheid verhogen met een game? Hoe dan? 

Door het spelen van onze nieuwe game Smart Collaborators – Working from Everywhere Together, realiseren teams een positieve impact op hun motivatie en onderlinge betrokkenheid. Wij krijgen vaak de vraag hoe dat dan precies werkt. Dat antwoord ligt deels besloten in het design van onze games. Om jou een kijkje in onze keuken te geven, interviewden wij Kim Verbon, gamedesigner bij the Cue.

Lees verder
16/02/2021

Meld je nu aan voor de demo van onze nieuwste game: Working from Everywhere Together

Inmiddels heeft  iedereen de impact van langdurig werken op afstand ervaren. Heldere teamafspraken, communicatie, vitaliteit en motivatie staan bij veel medewerkers onder druk.

 

Lees verder
06/01/2021

Neem deel aan het webinar van the Cue over motivatie en betrokkenheid hooghouden in een online samenwerking (28-01-2021)

Betrokkenheid en motivatie zijn belangrijke factoren voor een effectieve samenwerking. Maar om hier in een hybride of virtueel team invulling aan te geven is nog niet zo eenvoudig. Online werkt het toch allemaal net even anders. Dit onderwerp is niet voor nietes een grote zorg bij veel CEO’s.

Lees verder
17/12/2020

Positieve impact op vitaliteit, motivatie en betrokkenheid van medewerkers met gamification

Werkend Nederland realiseert zich steeds meer dat thuiswerken de nieuwe norm wordt. Zelfs als we straks weer naar kantoor mogen, zullen veel organisaties kiezen voor een hybride werkmodel waarbij medewerkers thuis, op kantoor of elders kunnen werken. Terecht, want flexibel werken kent veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: mentale vermoeidheid, gebrekkige motivatie en een daling van werkgeluk. Organisaties zijn daarom massaal op zoek naar manieren om hun medewerkers voor de lange termijn productief en betrokken te houden. Gamification start-up the Cue zag deze behoefte en ontwikkelde de game Smart Collaborators – Working from Everywhere Together.

Lees verder
09/10/2020

Hoe ik thuiswerken tijdens de tweede coronagolf aanpak

Sinds vorige week dinsdag werk ik weer volledig vanuit huis en zijn de ‘uitjes’ naar kantoor niet meer mogelijk. Ja, zo voelde het de afgelopen drie maanden voor mij. Een fietstocht naar het station, de treinreis, korte gesprekjes bij het koffiezetapparaat en aan het einde van de dag uitgebreid gedag tegen m’n collegas zeggen; ik ervaarde dat thuiswerken in combinatie met wat kantoordagen wel echt prettig waren. Maar per 28 september, na de aanscherping van de maatregelen, werk ik weer 100% vanuit huis werken en dit is wat het met mij deed. 

Lees verder
21/09/2020

De toekomst van samenwerken in relatie tot thuiswerken, werkgeluk en productiviteit

Het thema ‘Future of Work’ staat bij veel organisaties hoog op de agenda. Hoewel dit een veelomvattend thema is, wilden wij onderzoek doen naar welke vraagstukken er echt leven en prioriteit hebben met betrekking tot thuiswerken, productiviteit en werkgeluk van medewerkers.

Lees verder
03/04/2020

Effectief online samenwerken leuk houden? Dat doe je zo.

Door het coronavirus is thuiswerken voor een groot deel van Nederland noodzaak geworden. Ontzettend fijn als dat kan natuurlijk, maar niet elke organisatie heeft hier ervaring mee. Hoe werk je effectief met je team samen? Hoe bepaal je samen prioriteiten? Hoe richt je jouw werkdag slim in? In deze blog deel ik 4 praktische tips om jouw thuiswerkdag optimaal te benutten!

Lees verder
1 2