Smart Collaborators Working from Everywhere Together

Wil jij slimmer (digitaal) samenwerken met je team, zonder daarbij het belang voor het welzijn van je teamleden uit het oog te verliezen? En zijn er bepaalde (digitale) werkwijzen die je nog verder aan wilt scherpen? Dan is ‘Smart Collaborators: Working from Everywhere Together’ dé game om te spelen. Tijdens het spelen leren jij en je team plezieriger en effectiever (digitaal) samen te werken met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote, Planner/To Do en Whiteboard.

Praktische informatie

  • Looptijd 5 weken
  • Duur 45 min. per speler per week
  • Speelwijze Teams binnen organisatie
  • Doel Leren en verbeteren als team
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In de game ‘Smart Collaborators: Working from Everywhere Together’ ga je gedurende vijf weken met je team aan de slag met het structureel verbeteren van jullie (digitale) samenwerking. Elke week opent er een nieuwe missie met daarin verschillende opdrachten. Denk aan het voltooien van een quiz, het maken van werkafspraken over digitaal of hybride samenwerken en het verbeteren van de energiebalans binnen het team.

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten maak je op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De teamopdrachten voeg je direct toe aan de agenda van jullie meetings. Leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk dus!

Lees hier de case van een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij
Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Wat ga je leren?

Met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote, Planner/To Do en Whiteboard krijg je meer inzicht in hoe zaken binnen jullie team georganiseerd zijn en leer je om slimmer samen te werken met je team. Je ontdekt verschillende vormen van (digitale) communicatie en de mogelijkheden van fysiek, hybride en digitaal samenwerken. Aandacht voor de energiebalans binnen het team mag hierbij niet ontbreken. In de game ontvang je hiervoor downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

graphic-game-2

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

INTRODUCEREN

Je maakt kennis met het platform, je onderzoekt binnen je team welke vormen van (digitale) communicatie de voorkeur hebben en je maakt werkafspraken over de manier van communiceren binnen het team. Ready to play?

2
Week 2

SYNCHRONISEREN

Je ontdekt meer over kantoortypes in timemanagement en synchrone en asynchrone samenwerking. Je ontvangt tips & tricks over digitaal samenwerken en je leert hierover van andere teams.

3
Week 3

ORGANISEREN

Je leert welke meeting volledig digitaal kan plaatsvinden, welke fysiek en welke hybride. Je maakt kennis met verschillende energizers die je tijdens meetings in kunt zetten en je wisselt hierover tips uit met andere teams.

4
Week 4

PRODUCEREN

Je leert alle ins en outs kennen van de applicaties Planner, To Do en Tasks en je besteedt aandacht aan balans, welzijn en vitaliteit binnen je team.

5
Week 5

REFLECTEREN

Ervaar het plezier van jullie verbeterde (digitale) samenwerking. Je blikt met je team terug en bepaalt samen welke werkafspraak het meest oplevert. Tot slot sluit je af met een Quickscan om te zien hoeveel progressie jij en je team door het spelen van de game hebben geboekt

Deze game spelen?

Wil jij deze game met minstens tien teams binnen jouw organisatie spelen? Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

 

Start met the Cue

Gemiddeld geven spelers onze games en hun game ervaring een

8+
Met de games van the Cue helpen we medewerkers echt om hun gedrag te veranderen in teamverband. En dat laatste is de succesfactor. Mede dankzij de games is het vergroten van Office 365 gebruik en het maken van goede werkafspraken een onderwerp van gesprek geworden.

ABN AMRO

Cecilia van Delft & Ineke van de Geest, Changemanagers | Digital Workplace

Het werken met de professionals van the Cue voor, tijdens en na het spelen van de game, was een feestje. De resultaten hebben aanleiding gegeven tot het starten van een APG-breed programma: We Decide! Ook dit programma gaan we in samenwerking met the Cue verder oppakken!

APG

Wout Bucker, Innovation Hunter

The Cue helpt ons bij het bereiken van een grote groep collega’s op een laagdrempelige en leuke manier. Hun games helpen onze collega’s om nieuwe werkwijzen direct toe te passen. Hierdoor zien we het gebruik van Office 365 en de productiviteit echt toenemen!

Nationale Nederlanden