Smart Collaborators Fundamentals

Wil jij samen met je team werken aan de basis van slim (digitaal) samenwerken? En willen jullie de manier waarop jullie met elkaar afstemmen over werkzaamheden en werken aan jullie doelen aanscherpen? Dan is ‘Smart Collaborators: Fundamentals’ dé game om te spelen. Tijdens het spelen leren jij en je team plezieriger en effectiever (digitaal) samen te werken met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals Teams,  OneNote en Planner.

Praktische informatie

  • Looptijd 5 Weken
  • Duur 30-45 min. per speler per week
  • Speelwijze Teams binnen organisatie
  • Doel Leren en verbeteren als team
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In de game ‘Smart Collaborators: Fundamentals’ ga je gedurende vijf weken met je team aan de slag met het structureel verbeteren van jullie (digitale) samenwerking. Elke week opent er een nieuwe missie met daarin verschillende opdrachten. Denk bijvoorbeeld aan het voltooien van een quiz, het maken van werkafspraken over hoe jullie elkaar dagelijks op de hoogte houden en het houden van een week- of dagstart om de voortgang van doelen en werkzaamheden te bespreken.

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten doe je op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De teamopdrachten voeg je direct toe aan de agenda van jullie meetings. Leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk dus!

Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Wat ga je leren?

Met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote en Planner leren jullie meer over de basis van slim samenwerken en het houden van een goede dag- of weekstart.  Jullie leren meer over het stellen van teamdoelen en over de wijze waarop jullie elkaar op de hoogte houden. Ook leren jullie hoe een dagstart jullie hierbij kan helpen. In de game ontvang je hiervoor downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

graphic-game-2

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

Introductie

Je maakt kennis met het platform en leert je teamleden beter kennen aan de hand van elkaars werkvoorkeuren. Ook leer je de eerste stappen te zetten in Microsoft Teams. Ready to play?

2
Week 2

TEAMDOELEN

Je leert alle basis kennis over Microsoft Teams en formuleert samen met je team jullie Teamdoelen. Deze vormen de basis voor de rest van de game.

3
Week 3

100% OP DE HOOGTE

Je bepaalt samen met je team hoe jullie elkaar dagelijks op de hoogte houden van de acties die volgen uit de teamdoelen. Je leert alles over OneNote en Planner en maakt als team afspraken over hoe en met welke tool je elkaar op de hoogte houdt.

4
Week 4

DOE DE DAGSTART

Je experimenteert met je team met het houden van een dagstart. Jullie bespreken de voortgang op acties (die voortkomen uit jullie teamdoel) én maken gebruik van de kennis die jullie hebben opgedaan over Microsoft Teams, OneNote en Planner om slim samen te werken.

5
Week 5

NEXT LEVEL DAGSTART

Evalueer en verbeter jullie dagstart en ervaar wat het jullie oplevert. Tot slot sluit je af met een Quickscan om te zien hoeveel progressie jij en je team door het spelen van de game hebben geboekt

Deze game spelen?

Wil jij deze game met minstens tien teams binnen jouw organisatie spelen? Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

 

Gemiddeld geven spelers onze games en hun game ervaring een

8+
Met de games van the Cue helpen we medewerkers echt om hun gedrag te veranderen in teamverband. En dat laatste is de succesfactor. Mede dankzij de games is het vergroten van Office 365 gebruik en het maken van goede werkafspraken een onderwerp van gesprek geworden.

ABN AMRO

Cecilia van Delft & Ineke van de Geest, Changemanagers | Digital Workplace

The Cue helpt ons bij het bereiken van een grote groep collega’s op een laagdrempelige en leuke manier. Hun games helpen onze collega’s om nieuwe werkwijzen direct toe te passen. Hierdoor zien we het gebruik van Office 365 en de productiviteit echt toenemen!

Nationale Nederlanden

Het is echt anders dan wanneer je bij een standaard training achteroverleunt, medewerkers leren door echt iets te doen. Veel teams hebben ook heel leuke teamfoto’s, dat verbindt enorm. Ook zie ik echt een leereffect bij de teams, dat is goed om te zien.

Gemeente Breda

Cora Willemse