Cross Team Collaboration

Samenwerken met collega’s buiten je kernteam binnen je organisatie of met externe? Ja, dat doe je waarschijnlijk wekelijks. Maar weet je ook hoe je veilig kunt samenwerken en dat zonder zorgen over schaduw IT en datalekken? En dat je als medewerker niet al je documenten en informatie kwijt raakt? Leer in onze game hoe je dit kan doen binnen je Microsoft 365 omgeving, zodat je op een veilige en overzichtelijke manier bestanden en informatie deelt met externen of anderen binnen je organisatie.

 

Praktische informatie

  • Looptijd 5 weken
  • Duur Gemiddeld 35 minuten per week
  • Speelwijze Speel samen met je team
  • Doel Cross Team Collaboration verbeteren
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In de game Cross Team Collaboration gaan jij en je team gedurende vijf weken aan de slag met hoe jullie samenwerken met anderen buiten jullie eigen team, denk dus aan andere collega’s zoals HR, IT of externen zoals sollicitanten, partners, freelancers etc.

Elke week opent er een nieuwe missie met daarin verschillende opdrachten, zoals leren waar je wel en niet documenten opslaat, hoe je samen aan documenten werkt, deze deelt én weer gemakkelijk kunt terugvinden. Je krijgt handige tips over wanneer je nu wel Teams het beste inzetten en wanneer een andere oplossing zoals Outlook handig is.

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten maak je op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Teamopdrachten kun je synchroon of asynchroon oppakken. Ofwel, leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk!

graphic-woman

Wat ga je leren?

Dankzij deze game reken je af met de volgende gedachten:

  • ‘De communicatie met de teams waarmee ik samenwerk lopen heel er uiteen. De ene belt hoofdzakelijk, de ander stuurt graag een e-mail met iedereen in CC. Er zit geen lijn in, wat heel rommelig werkt voor mij. Dag overzicht….’
  • ‘Ik zoek naar een manier hoe ik de samenwerking buiten mijn kernteam om zo effectief maar ook zo leuk mogelijk kan houden‘
  • ‘In mijn samenwerking met andere deelt iedereen documenten op een eigen manier waardoor we documenten kwijt raken. Ook weet ik niet of we documenten veilig delen.’

Oftewel in deze game leer je meer over: met wie je nu allemaal samenwerkt en wat de beste werkwijze is. Je krijgt bijvoorbeeld tips over wanneer je Microsoft Teams het beste kunt inzetten en wat de beste manier is om documenten te delen met externen.  Daarnaast geven we je ook tips hoe je nieuwe gewoontes creëert met al die personen met wie je samenwerkt: zo voorkom je dat je straks nog losse mails met bijlagen krijgt van collega’s.

Hybride samenwerken digitaal samenwerken mockup

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

SAMENWERKEN 2.0.

Je maakt kennis met het platform, je meet de mate van effectiviteit waarmee jullie nu (digitaal) samenwerken aan documenten en waar je kunt verbeteren. Met behulp van de ‘Team Type Indicator Tool’ krijgen je inzicht jullie team type.

2
Week 2

DE SAMENWERKINGS-KAART

Je maakt een overzicht met wie je nu samenwerkt inclusief welke frustraties er zijn en wat er goed gaat. Daarnaast krijg je tips over o.a.: documenten delen via Teams of een (versleutelde) e-mail? Hulpvraag stellen via chat of WhatsApp?

3
Week 3

DE KICK-OFF

Je gaat met anderen in overleg om de basis van slimmere samenwerking te leggen. Je experimenteert direct met één van gegeven opties uit onze Samenwerk Matrix in de game om slimmer samen te werken aan documenten.

4
Week 4

HET MANIFEST

Je maakt met jouw collega's en externen nieuwe werkafspraken. Ook bekijk je de afspraken van andere teams om van elkaar te leren.

5
Week 5

SAMENWERKINGS-ONDERHOUD

Samen met je team plan je een terugkerende retrospective. In deze week denk je na over verschillende soorten reacties die je kunt krijgen op een voorstel om de samenwerking te veranderen en hoe je daarmee om kunt gaan. En hoe spreek je iemand aan als dit nog niet helemaal goed gaat, of vergeet juist het compliment niet te geven als het wél goed gaat! Ook meet je de voortgang die jullie als team hebben gemaakt.

Deze game spelen?

Wil jij deze game met met een aantal teams binnen jouw organisatie spelen of volledig uitrollen binnen je organisatie?

Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

Contact