Meeting Masters Fundamentals

Streef jij naar effectievere besluitvorming binnen jouw team en/of organisatie? En wil je graag vergaderingen die energie geven? Dan is Meeting Masters dé game om te spelen. In Meeting Masters verbeter je samen met je team de structuur, de voorbereiding en de dialoog van een vergadering. Dit met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals OneNote, Outlook en Teams.

Praktische informatie

  • Looptijd 5 Weken
  • Duur Gemiddeld 30 minuten per week
  • Speelwijze Teams binnen de organisatie
  • Doel Leren en verbeteren als team
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In Meeting Masters ga je gedurende vijf weken met je team aan de slag met het structureel verbeteren van jullie meetings. Elke week opent er een nieuwe missie met daarin verschillende opdrachten. Denk aan het voltooien van een quiz, het maken van werkafspraken en het reviewen van gemaakte vergaderafspraken door andere deelnemende teams.

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten maak je op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De teamopdrachten voeg je direct toe aan de agenda van jullie meetings. Ofwel, leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk!

Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Wat ga je leren?

Met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals OneNote, Outlook en Teams krijg je inzicht in de huidige effectiviteit en ‘vergaderhygiëne’ van jullie meetings en hoe jullie deze kunnen verbeteren. Denk aan welke werkafspraken er zijn gemaakt, waar de frustraties zitten en de mate waarin de vergaderkwaliteiten van de verschillende deelnemers bekend zijn en benut worden.

graphic-stats

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

WELKOM

Je maakt kennis met het platform, je meet de mate van effectiviteit waarmee jullie nu (digitaal) vergaderen en waar je kunt verbeteren. Ready to play?

2
Week 2

ERGERNISSEN & AFSPRAKEN

Je deelt als speler je vergaderergernissen en legt met je team werkafspraken vast in OneNote. Zo creëer je meer duidelijkheid en dring je frustraties terug. Ook leer je van andere teams door hun gemaakte werkafspraken te reviewen.

3
Week 3

DOEL VOOR OGEN

Je leert hoe een goede vergaderagenda eruitziet. Samen met je team bepaal je het vergaderdoel van de meeting en scherp je de agenda in OneNote aan. Daarnaast bepaal je de rolverdeling binnen jouw team tijdens de meeting.

4
Week 4

MEETINGS IN DE PRAKTIJK

Je ervaart hoe het is als iedereen zich beter voorbereidt op een meeting, door een gedeelde agenda via een link in Teams. Daarnaast leer je nog meer handige OneNote features kennen.

5
Week 5

MEETINGS LEUK HOUDEN

Ervaar het plezier tijdens jullie verbeterde vergaderingen. Pas een werkvorm uit de game toe om het nog leuker en effectiever te maken. Tot slot blikken jullie gezamenlijk terug door middel van een 'retro' en verbeteren jullie de meetings structureel.

Deze game spelen?

Wil jij deze game met minstens tien teams binnen jouw organisatie spelen? Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

Start met the Cue