Zo werken wij met jou samen aan digitale fitheid

Wil je slim samenwerken binnen een organisatie dan is de inzet van nieuwe technologie in combinatie met het gedrag en werkwijzen van medewerkers daarin een belangrijke factor. Je wilt dan ook het liefst dat medewerkers zo goed mogelijk gebruik maken van die mogelijkheden die Microsoft 365 biedt. Met onze gamification oplossing zijn wij een manier om jouw collega’s mee te nemen en te uit te dagen voor nieuwe digitale werkwijzen.

Gamification als onderdeel van jouw adoptie aanpak

Ben jij degene die verantwoordelijk is voor succesvolle digitale samenwerking in jouw organisatie?  Afhankelijk van je aanpak werk je misschien al met ambassadeurs, trainingen, kennissessies en communicatie.

Gamification daagt medewerkers uit direct aan de slag te gaan. Wij zien gamification dan ook als ideale oplossing als onderdeel van jouw aanpak. Daarnaast heb je met behulp van gamification  een schaalbare oplossing waarin je in 1 gameronde van 40 tot >4000 medewerkers tegelijkertijd leert werken met Microsoft 365.

Boek een demo
Afbeelding1

Aan de slag met gamification, zo werken we samen

Wij zijn ervan overtuigd dat de inzet van gamification meer is dan een gameplatform live zetten. Daarom werken we met 1-2 vertegenwoordigers van jou organisatie samen om van de gamerondes een succes te maken. Voorafgaand bepaalt dit team welke game er wordt gespeeld in de eerste (en volgende) gamerondes.

  1. We trappen af met een kick-off . In de kick-off meeting worden de succesfactoren bepaald, kies je welke thema’s relevant zijn voor jouw organisatie, een startdatum van de game en eventuele aandachtspunten.
  2. The Cue zet het platform en de game klaar. Ondertussen deelt the Cue ook standaard communicatie om collega’s en teams te informeren/werven voor de games
  3. Tijdens de game monitort the Cue op basis van spelresultaten en die gegevens worden gedeeld met jullie. The Cue geeft advies waarop te handelen en deelt interessante successen en inzichten. Deze informatie bespreken we samen,
  4. We vieren het beëindigen van de game en informeren medewerkers over resultaten en voortgang. In de game meten we de impact van het spel op game-ervaring, slimmer samenwerken. productiviteit en optioneel adoptie.
  5. Gedurende onze samenwerking sparren we samen over welke thema’s belangrijk zijn voor jouw organisatie. The Cue blijft verantwoordelijk voor het platform en zorgt dat de games up-to-date zijn. Daarnaast geven we advies en delen we inzichten op basis van onze benchmarks en ervaring.
Lees hier hoe wij samenwerken met ABN AMRO
header-image

Meer dan gamification, maar inzicht in gedrag en cultuur

Wij geloven dat de data die je krijgt uit de games zorgen voor waardevolle inzichten. Ons gamification platform geeft dan ook een weerspiegeling weer van de werkelijk.

  • Wat geven medewerkers aan dat ze minder prettig vinden aan de vergadercultuur?
  • Welke applicaties levert medewerkers veel waarde op?
  • Welke leerbehoefte hebben teams nog meer?
  • Waarom gaan bepaalde teams heel voortvarend van start en blijft 1 team achter?
  • Welke werkwijzen, welke applicaties vinden medewerkers het prettigst?

Aan het einde van iedere game ronde krijg je ook inzichten over welke werkwijzen medewerkers het meeste waarde oplevert, hoeveel tijd medewerkers denken te besparen, in welke teams meer in verbinding staan met hun team en plezier in hun werk ervaren, en in welke mate de digitale vaardigheden en mindset zijn gegroeid.

graphic-stats

We hebben van samenwerken ons vak gemaakt.

Omdat we medewerkers adviseren hoe ze goed en slim digitaal kunnen samenwerken, vraagt we van onszelf om dit ook te doen. Daarom werken we met jou aan de hand van drie principes.

icon-teamwork
1.

Partnerschap

Wij werken graag met jou samen en niet voor jou. Dat betekent dat we open en eerlijk zijn. Onze expertise op gamification en adoptie delen, maar ook graag jou input horen en soms ongevraagd advies delen en met jou sparren.

icon-groei
2.

Continu Verbeteren

We werken volgens het principe 'alles wat de medewerkers / spelers vragen is waardevol'. Op basis van input en feedback verbeteren we onze games continu.

Afbeelding4
3.

Energiek

We werken volgens het principe 'Work like a captain, play like a pirate' . Ofwel we willen goed werk leveren, en wanneer er ruimte is plezier maken.

Meer weten over samenwerking met the Cue?

We vertellen je graag meer over hoe we samenwerken en op welke manier gamification onderdeel kan zijn van jouw aanpak. Neem dan contact met ons op en we sparren graag over jouw vragen en ideeen.

Plan een gesprek in
adoptie van Microsoft 365 -Lisanne