In jouw organisatie digitale vaardigheden verbeteren?

De manier waarop we werken is de afgelopen jaren sterk veranderd: we moeten steeds meer informatie verwerken, we werken steeds meer hybride samen er zijn steeds meer digitale tools die ons kunnen ondersteunen. Sinds een paar jaar werken veel bedrijven met apps zoals Teams en OneDrive en wordt er gewerkt vanuit ‘de cloud’. Gemiddeld zit iemand 4 uur per dag achter een beeldscherm. Als medewerker is het daarom van groot belang dat je jouw digitale vaardigheden blijft ontwikkelen. Hoe help je medewerkers en teams hierbij?

Digitale vaardigheden verbeteren

Digitale vaardigheden zijn essentieel voor iedere medewerker, vanwege:

  • Efficiëntie en productiviteit: Medewerkers gebruiken digitale tools om informatie te verzamelen, te verwerken en te delen. Goede digitale vaardigheden stellen hen in staat om efficiënter te werken en hun taken sneller af te ronden.
  • Effectieve samenwerking: Digitale platforms vergemakkelijken samenwerking tussen teamleden, ook als ze op verschillende locaties werken. Het is van belang om digitale communicatie- en samenwerkingstools te beheersen, om effectief te kunnen samenwerken.

We zien dat het vaak ontbreekt aan duidelijkheid rondom digitale vaardigheden. Medewerkers geven aan dat ze geen idee hebben welke digitale vaardigheden precies van ze worden verwacht of dat er zoveel applicaties en werkwijzen zijn dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast weten veel medewerkers niet wat er allemaal mogelijk is, waardoor ze vasthouden aan oude werkwijzen.

Kunnen medewerkers en teams binnen jouw organisatie hulp gebruiken bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden? 

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in de ontwikkeling van digitale vaardigheden die helpen bij effectief vergaderen, slim samenwerken, veilig werken aan documenten en hybride werken.

Meer weten over digitale vaardigheden?
Digitale-Vaardigheden Graphic

Aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden

Wil jij:

  • Medewerkers die open staan voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden en enthousiast zijn over Microsoft 365?
  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?
  • Medewerkers die documenten op de juiste manier opslaan, delen, slim met elkaar communiceren en echt slimmer gaan samenwerken?

Dan kunnen onze Fundamentals games jullie hiermee helpen! 

In deze games gaan teams aan de slag met:

  • Het inzichtelijk maken van de eigen digitale vaardigheden en het concreet verbeteren hiervan.
  • Het beter inzetten van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote, Planner/To Do en Whiteboard.
  • Het maken of herijken van werkafspraken om slimmer digitaal samen te werken.

In de games krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Meer over de game Smart Collaborators Fundamentals
Digitale-vaardigheden aan de slag

Ga van start met een game van the Cue, en help teams in 5 weken slimmer digitaal samen te werken

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan collega’s in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

Onze games zijn gebaseerd op een combinatie van verandermanagement en performancemanagement , oftewel nieuw gedrag aan leren in combinatie met meetbare resultaten. Na een eerste pilotgameronde van 5 weken kunnen we exact meten wat het effect is. Hierdoor kun je het management overtuigen van de impact! Vervolgens is het schaalbaar in te zetten voor de hele organisatie.

Lees hier meer over onze gamification methodiek
Digitale-Vaardigheden-methodiek

Case

De gemeente Breda

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid.  Daarom speelde de gemeente Breda drie verschillende games: Smart Collaborators Fundamentals (over slim online samenwerken), Working From Everywhere Together (over hybride samenwerken) en Meeting Masters (over verbeteren van vergaderingen).

 

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van digitale vaardigheden

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en medewerkers helpen bij het verbeteren van digitale vaardigheden. Bekijk hieronder onze Fundamentals games die gericht zijn op de basis van slim samenwerken, vergaderen of werken in 'the Cloud'.

Inspiratie opdoen over het verbeteren van digitale vaardigheden?Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.