In jouw organisatie digitale vaardigheden verbeteren?

De manier waarop we werken is de afgelopen jaren sterk veranderd: we moeten steeds meer informatie verwerken, we werken steeds meer hybride samen er zijn steeds meer digitale tools die ons kunnen ondersteunen. Sinds een paar jaar werken veel bedrijven met apps zoals Teams en OneDrive en wordt er gewerkt vanuit ‘de cloud’. Gemiddeld ziet iemand 4 uur per dag achter een beeldscherm. Als medewerker is het daarom van groot belang dat je jouw digitale vaardigheden blijft ontwikkelen. Hoe help je medewerkers en teams bij het ontwikkelen van die digitale vaardigheden?

Digitale vaardigheden verbeteren

Digitale vaardigheden zijn essentieel voor iedere medewerker. Digitale vaardigheden zijn van cruciaal belang voor zowel kenniswerkers als medewerkers op de werkvloer/buiten.

  • Efficiëntie en productiviteit: Medewerkers gebruiken digitale tools om informatie te verzamelen, te verwerken en te delen. Goede digitale vaardigheden stellen hen in staat om efficiënter te werken en hun taken sneller af te ronden.
  • Samenwerking: Digitale platforms vergemakkelijken samenwerking tussen teamleden, zelfs als ze op verschillende locaties werken. Het is van belang om digitale communicatie- en samenwerkingstools beheersen om effectief te kunnen samenwerken.

Maar we zien dat vaak ontbreekt aan duidelijkheid rondom digitale vaardigheden. Medewerkers geven aan dat ze geen idee hebben welke digitale vaardigheden precies van ze worden verwacht of dat er zoveel applicaties en werkwijzen zijn dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast weten veel medewerkers niet wat er allemaal mogelijk is, waardoor ze vasthouden aan oude werkwijzen.

Kunnen medewerkers en teams binnen jouw organisatie hulp gebruiken bij het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden? 

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in de ontwikkeling van digitale vaardigheden die helpen bij effectief vergaderen, slim samenwerken, veilig werken aan documenten en hybride werken.

Meer weten over digitale vaardigheden?
Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Aan de slag met het verbeteren van digitale vaardigheden

Wil jij:

  • Medewerkers die open staan voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden en enthousiast zijn over Microsoft 365?
  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?
  • Medewerkers die documenten op de juiste manier opslaan, delen, slim met elkaar communiceren en echt slimmer gaan samenwerken?

Dan kunnen onze Fundamentals games jullie hiermee helpen! 

In de games krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Meer over de game Smart Collaborators Fundamentals
Digitale vaardigheden samenwerken

Ga van start met een game van the Cue, en help medewerkers in 5 weken hun digitale vaardigheden te vergroten

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan medewerkers in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

In onze games:

  • krijgen medewerkers inzicht in hun eigen digitale vaardigheden.
  • worden medewerkers uitgedaagd de belangrijkste verbeterpunten voor bijvoorbeeld samenwerken aan documenten op te pakken.
  • inspireren medewerkers elkaar over wat ze leren en steunen ze elkaar.
  • gaan medewerkers aan de slag met het  maken (of herijken) van werkafspraken.
  • gaan medewerkers aan de slag met Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote en Planner/To Do.
Lees hier over onze werkwijze
Methodiek model hybride samenwerken game digitale vaardigheden

Case

De gemeente Breda

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid.  Daarom speelde de gemeente Breda drie verschillende games: Smart Collaborators Fundamentals (over slim online samenwerken), Working From Everywhere Together (over hybride samenwerken) en Meeting Masters (over verbeteren van vergaderingen).

 

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van digitale vaardigheden

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en medewerkers helpen bij het verbeteren van digitale vaardigheden. Bekijk hieronder onze Fundamentals games die gericht zijn op de basis van slim samenwerken, vergaderen of werken in 'the Cloud'.

Inspiratie opdoen over het verbeteren van digitale vaardigheden?Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.

06/01/2021

Neem deel aan het webinar van the Cue over motivatie en betrokkenheid hooghouden in een online samenwerking (28-01-2021)

Betrokkenheid en motivatie zijn belangrijke factoren voor een effectieve samenwerking. Maar om hier in een hybride of virtueel team invulling aan te geven is nog niet zo eenvoudig. Online werkt het toch allemaal net even anders. Dit onderwerp is niet voor nietes een grote zorg bij veel CEO’s.

Lees verder
14/03/2024

8 manieren om (niet) effectief digitaal samen te werken met je collega

Digitaal samenwerken, het is binnen de meeste organisaties niet meer weg te denken. Er kan steeds meer, er worden nieuwe tools en features ontwikkeld, en alles heeft als doel om je te helpen slimmer en effectiever samen te werken. Toch levert niet alles meer tijd op. Sterker nog, wanneer je tools en technologie, zoals Microsoft Teams, niet effectief gebruikt kan het jou of je collega zelfs méér (onnodige) tijd kosten.

Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom vind je in deze blog onze 8 tips om niet effectief digitaal samen te werken. Herken je een van de niet-effectieve tips? Lees dan vooral ook hoe je dit kunt voorkomen.

Lees verder
07/03/2023

Adoptie van technologie, nu nog aantrekkelijker

Bij implementatie van nieuwe digitale middelen draait het in de eerste plaats niet om hoe het product werkt, maar vooral om de positieve impact die het kan hebben in het dagelijkse werk van je medewerkers. Oftewel, hoe draagt het middel bij aan een slimmere en effectievere manier van (samen)werken. Hierbij staat de mens altijd centraal. En dat is wat The Cue en work21 verbindt én anders maakt in de technische wereld waarin we actief zijn: digitale middelen zijn hulpmiddelen om het dagelijks werk met meer plezier, slimmer en effectiever te organiseren. Een intensieve samenwerking is daarom ook niet meer dan logisch.

Lees verder