Knowledge Gainers Fundamentals

Wil jij samen met jouw team effectiever en plezieriger digitaal aan documenten werken? Ben je klaar met al die bijlages in e-mails of met het zoeken naar de juiste versies van documenten? In de game Knowledge Gainers Fundamentals leren jij en je team effectiever samenwerken met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals OneDrive, SharePoint, Teams en Delve.

 

Praktische informatie

  • Looptijd 5 Weken
  • Duur Gemiddeld 30 minuten per week
  • Speelwijze Teams binnen organisatie
  • Doel Samenwerken aan documenten
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In de game Knowledge Gainers gaan jij en je team gedurende vijf weken aan de slag met hoe jullie aan bestanden samenwerken. Elke week opent er een nieuwe missie met daarin verschillende opdrachten, zoals leren waar je wel en niet documenten opslaat, hoe je samen aan documenten werkt, deze deelt én weer gemakkelijk kunt terugvinden.

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten maak je op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. De teamopdrachten voeg je direct toe aan de agenda van jullie meetings. Ofwel, leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk!

Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Wat ga je leren?

Met behulp van Microsoft 365 applicaties zoals OneDrive, SharePoint, Teams en Delve krijg je inzicht in bestaande en potentiële knelpunten bij het maken, het bewerken en het delen van documenten. Natuurlijk zónder e-mails te versturen, door versiebeheer te gebruiken of door andere ineffectieve, frustrerende en tijdrovende werkwijzen in te zetten. Oftewel na de game heb je de het opslaan, maken en delen van documenten helemaal onder controle!

graphic-game-2

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

INTRODUCTIE

Je maakt kennis met het platform, je meet de mate van effectiviteit waarmee jullie nu (digitaal) samenwerken aan documenten en waar je kunt verbeteren.

2
Week 2

DE REIS DER DOCUMENTEN

Ontdek samen welke Microsoft 365 applicaties je gebruikt in welke fase van het gezamenlijk aan documenten werken, wat jullie frustraties hierin zijn en hoe anderen dit ervaren.

3
Week 3

ZELF MAKEN EN SAMEN MAKEN

Leer sneltoetsen te gebruiken bij het delen van documenten in Teams, stop met het delen van bijlages in e-mails, bedank collega’s bij wie dit goed gaat en ontvang feedback op dingen die jij al goed doet of dingen die nog beter kunnen.

4
Week 4

SLIMMER SAMEN MAKEN

Verwelkom jullie fictieve, nieuwe teamlid en denk na over het welkomstdocument. Hoe ga je deze nieuwe medewerker snel ‘onboarden’ in jullie werkwijzen?

5
Week 5

ZOEKEN EN VINDEN

Leer hoe een document juist niet vindbaar is. Precies het tegenovergestelde van wat je wilt, dit zorgt voor de nodige hilariteit. Je sluit af met een quickscan om te zien hoeveel progressie jij en je team door het spelen van de game hebben geboekt.

Deze game spelen?

Wil jij deze game met minstens tien teams binnen jouw organisatie spelen? Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

Contact

Gemiddeld geven spelers onze games en hun game ervaring een

8+
The Cue helpt ons bij het bereiken van een grote groep collega’s op een laagdrempelige en leuke manier. Hun games helpen onze collega’s om nieuwe werkwijzen direct toe te passen. Hierdoor zien we het gebruik van Microsoft 365 en de productiviteit echt toenemen!

Nationale Nederlanden

Met de games van the Cue helpen we medewerkers echt om hun gedrag te veranderen in teamverband. En dat laatste is de succesfactor. Mede dankzij de games is het vergroten van Microsoft 365 gebruik en het maken van goede werkafspraken een onderwerp van gesprek geworden.

ABN AMRO

Cecilia van Delft & Ineke van de Geest, Changemanagers | Digital Workplace

Het werken met de professionals van the Cue voor, tijdens en na het spelen van de game, was een feestje. De resultaten hebben aanleiding gegeven tot het starten van een APG-breed programma: We Decide! Ook dit programma gaan we in samenwerking met the Cue verder oppakken!

APG

Wout Bucker, Innovation Hunter