Hybride samenwerken

Hybride werken is de nieuwe realiteit voor veel organisaties. Online vergaderen snappen en kunnen we inmiddels.  Maar hoe zorg je dat je medewerkers optimaal presteren, innoveren en zich betrokken voelen, ongeacht waar en wanneer ze werken? En wat vraagt dit van teams en managers?

Hybride samenwerken waar je ook werkt

Hybride samenwerken, wij noemen het liever ‘Samenwerken waar je ook werkt’. Maar het belangrijkste zit hem natuurlijk in het woord ‘samenwerken’. Door de techniek is het mogelijk om van verschillende plekken (en deel) van je werk te doen, maar de essentie blijft: goed samenwerken om jullie doelen te bereiken. 

De eerste basis voor hybride samenwerken is inmiddels gelegd bij veel organisaties. Maar we krijgen veel vragen over hoe je als organisatie of team de volgende stap kunt zetten.

Vraagt hybride samenwerken ook aandacht en onderhoud binnen jouw organisatie?

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in hybride samenwerken en we hebben de beste tips, tools, opdrachten en uitdagingen voor jou en je organisatie.

Boek een vrijblijvende demo van onze werkwijze
Hybride samenwerken - waar je ook werkt

Aan de slag met hybride samenwerken

Wil jij:

  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?
  • Medewerkers die flexibel zijn met locaties en tijden maar wel in verbinding staan en echt sturen op het resultaat?
  • Medewerkers die zich prettig voelen bij de manier waarop ze onderling hybride communiceren?
  • Teams die ook asynchroon goed met elkaar kunnen samenwerken?
  • Teams die heldere werkafspraken maken over wat belangrijk is voor hun werk en hoe het kantoor daarbij helpt?


Onze game Working From Everywhere Together helpt teams slim hybride samen te werken! 

In deze game gaan teams aan de slag met:

  • Het maken (of herijken) van werkafspraken over hybride, online en offline samenwerken.
  • Het beter inzetten van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote, Planner/To Do en Whiteboard.
  • Energiebalans en verbinding in het team.

In de game krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Meer over de game Working from Everywhere Together
Hybride samenwerken - aan de slag

Ga van start met een game van the Cue, en help teams in 5 weken slimmer hybride samen te werken

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan collega’s in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

Onze games zijn gebaseerd op een combinatie van verandermanagement en performancemanagement , oftewel nieuw gedrag aan leren in combinatie met meetbare resultaten. Na een eerste pilotgameronde van 5 weken kunnen we exact meten wat het effect is. Hierdoor kun je het management overtuigen van de impact! Vervolgens is het schaalbaar in te zetten voor de hele organisatie.

Lees hier meer over onze gamification methodiek
Hybride samenwerken - methodiek model

Case

Grote Nederlandse Verzekeringsmaatschappij

De motivatie en betrokkenheid waren laag door de 100% digitale samenwerking. Medewerkers raakten gedemotiveerd en daarom startte deze grote Nederlandse Verzekeringsmaatschappij met het spelen van de game ”Smart Collaborators Working from Everywhere Together”.

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van hybride samenwerken

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en organisaties helpen om slim samen te werken. Bekijk hieronder onze games die gericht zijn op het verbeteren van digitale of hybride samenwerking.

Inspiratie opdoen over hybride of digitaal samenwerken? Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.

19/01/2024

Digitaal fit: ontwikkel je digitale vaardigheden voor nu en in de toekomst

De manier waarop we werken is de afgelopen jaren sterk veranderd: we moeten steeds meer informatie verwerken, we werken steeds meer hybride samen, er zijn steeds meer digitale tools die ons kunnen ondersteunen en innovaties. Sinds een paar jaar werken veel bedrijven samen met apps zoals Teams en OneDrive en daar komen steeds meer nieuwe applicaties en/of innovaties bij. Zoals de komst van AI. Als kenniswerker is het daarom van groot belang dat je jouw digitale vaardigheden blijft ontwikkelen, oftewel dat je digitaal fit bent.

Wat verstaan we onder digitale fitheid en welke vaardigheden zijn cruciaal? In deze blog lichten we onze visie op digitale fitheid toe.

Lees verder
14/11/2023

Digitale etiquette: wat zijn jullie ongeschreven regels?

Je hangt je jas aan de kapstok en niet over de stoel van een collega. Wanneer je koffie haalt, vraag je of collega’s die in de buurt zitten ook wat willen. Je doet je koptelefoon op wanneer je iemand gaat bellen of loopt even de kamer uit.

Het zijn de ongeschreven regels op kantoor die zo vanzelfsprekend zijn. Maar wanneer het kantoor zich (deels) digitaal bevindt en je hybride samenwerkt zijn deze ongeschreven regels mogelijk ineens minder expliciet. Tijd om ze te ontdekken aan de hand van deze blog!

Lees verder
01/06/2023

De gemeente van de toekomst: ontwerp jouw routekaart voor de ontwikkeling van 21st century skills

In onze samenleving kun je bijna niets meer zonder internet en digitale apparaten. We willen en moeten veilig omgaan met onze data, willen met innovaties aan de slag, hybride samenwerken en beter in contact komen met burgers en andere partijen die dit ook van ons verwachten. Dit vraagt, in lijn met de zogenaamde 21st century skills, om ‘digitaal vaardige’ ambtenaren.

The Cue, work 21 en Microsoft nodigen gemeenten uit voor een werksessie op 22 juni, waarin we met dit vraagstuk aan de slag gaan!

Lees verder