Hybride samenwerken

Hybride werken is de nieuwe realiteit voor veel organisaties. Online vergaderen snappen en kunnen we inmiddels.  Maar hoe zorg je dat je medewerkers optimaal presteren, innoveren en zich betrokken voelen, ongeacht waar en wanneer ze werken? En wat vraagt dit van teams en managers?

Hybride samenwerken waar je ook werkt

Hybride samenwerken, wij noemen het liever ‘Samenwerken waar je ook werkt’. Maar het belangrijkste zit hem natuurlijk in het woord ‘samenwerken’. Door de techniek is het mogelijk om van verschillende plekken (en deel) van je werk te doen, maar de essentie blijft: goed samenwerken om jullie doelen te bereiken. 

De eerste basis voor hybride samenwerken is inmiddels gelegd bij veel organisaties. Maar we krijgen veel vragen over hoe je als organisatie of team de volgende stap kunt zetten.

Vraagt hybride samenwerken ook aandacht en onderhoud binnen jouw organisatie?

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in hybride samenwerken en we hebben de beste tips, tools, opdrachten en uitdagingen voor jou en je organisatie.

Boek een vrijblijvende demo van onze werkwijze
Hybride samenwerken digitaal samenwerken mockup

Aan de slag met hybride samenwerken

Wil jij:

  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?
  • Medewerkers die flexibel zijn met locaties en tijden maar wel in verbinding staan en echt sturen op het resultaat?
  • Medewerkers die zich prettig voelen bij de manier waarop ze onderling hybride communiceren?
  • Teams die ook asynchroon goed met elkaar kunnen samenwerken?
  • Teams die heldere werkafspraken maken over wat belangrijk is voor hun werk en hoe het kantoor daarbij helpt?


Onze game Working From Everywhere Together helpt teams slim hybride samen te werken! 

In deze game gaan teams aan de slag met:

  • Het maken (of herijken) van werkafspraken over hybride, online en offline samenwerken.
  • Het beter inzetten van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote, Planner/To Do en Whiteboard.
  • Energiebalans en verbinding in het team.

In de game krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Meer over de game Working from Everywhere Together
Hybride samenwerken digitale vaardigheden team

Ga van start met een game van the Cue, en help teams in 5 weken slimmer hybride samen te werken

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan medewerkers in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

Lees hier over onze werkwijze
Methodiek model hybride samenwerken game digitale vaardigheden

Case

Grote Nederlandse Verzekeringsmaatschappij

De motivatie en betrokkenheid waren laag door de 100% digitale samenwerking. Medewerkers raakten gedemotiveerd en daarom startte deze grote Nederlandse Verzekeringsmaatschappij met het spelen van de game ”Smart Collaborators Working from Everywhere Together”.

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van hybride samenwerken

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en organisaties helpen om slim samen te werken. Bekijk hieronder onze games die gericht zijn op het verbeteren van digitale of hybride samenwerking.

Inspiratie opdoen over hybride of digitaal samenwerken? Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.

26/09/2022

De gemeente Breda is klaar voor de toekomst met The Cue

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid. Hoe helpen de games van The Cue de organisatie met deze ontwikkeling?

Lees verder
29/07/2022

Een uitdaging die vragen opriep

Drie jaar geleden nam ABN AMRO de ingrijpende beslissing om werkplekken te moderniseren met een overstap naar Microsoft 365. Medewerkers kregen hiermee een totaal andere toolset voorgeschoteld dan ze gewend waren. Een uitdaging die allerlei vragen opriep.

Weten ze de tooling wel goed te gebruiken? Halen ze alle voordelen er wel uit? En hoe voorkom je dat ze toch alternatieve (niet goedgekeurde) oplossingen gaan gebruiken of om de haverklap de IT-helpdesk bellen?

Lees verder
14/03/2024

8 manieren om (niet) effectief digitaal samen te werken met je collega

Digitaal samenwerken, het is binnen de meeste organisaties niet meer weg te denken. Er kan steeds meer, er worden nieuwe tools en features ontwikkeld, en alles heeft als doel om je te helpen slimmer en effectiever samen te werken. Toch levert niet alles meer tijd op. Sterker nog, wanneer je tools en technologie, zoals Microsoft Teams, niet effectief gebruikt kan het jou of je collega zelfs méér (onnodige) tijd kosten.

Dat wil je natuurlijk voorkomen! Daarom vind je in deze blog onze 8 tips om niet effectief digitaal samen te werken. Herken je een van de niet-effectieve tips? Lees dan vooral ook hoe je dit kunt voorkomen.

Lees verder