Smart Collaborators Agile

Wil jij samen met jouw team Agile principes ook digitaal slim in de praktijk brengen? Slingeren jullie Scrum-boarden overal rond, en weet je niet meer waar je al jullie besluiten kunt terug vinden? In de game Smart Collaborators Agile leren jij en je team om samen de agile principes verder in de praktijk te brengen en aan te scherpen en hoe Microsoft 365 apps daarin kunnen ondersteunen.

Praktische informatie

  • Looptijd 5 weken
  • Duur 35 minuten per speler per week
  • Speelwijze Je speelt samen met je team
  • Doel (Digitale) agile principes aanscherpen
  • Start met the Cue

Wat ga je doen?

In de game Smart Collaborators Agile gaan jij en je team gedurende vijf weken aan de slag met de agile principes ook in relatie tot digitaal slim samenwerken.

Hoe communiceren jullie? Hoe weten jullie elkaar te vinden? Hoe houden jullie het Scrum-of KanBan board bij? En hoe ziet agile werken er voor jullie uit in een hybride samenwerking?

Samen met je team neem je deel aan een competitie met andere teams binnen jouw organisatie. Jullie strijden dus voor een plekje bovenaan de ranglijst! De individuele opdrachten maak je op een tijdstip dat jouw het beste uitkomt. De teamopdrachten voeg je direct toe aan de agenda van jullie meetings. Ofwel, leren en ontwikkelen in de dagelijkse praktijk!

Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Wat ga je leren?

In deze game wordt de basis van agile werken opgepakt. De basis principes en methoden van agile werken komen aan bod. En of je nu al expert bent of beginner, in deze game sta je samen met je collega’s stil bij jullie huidige werkwijzen en wat er goed en beter kan.  Zo ga je aan de slag met het teamdoel helder voor ogen hebben, elkaar als team goed geïnformeerd houden, sturen op actiegerichtheid (KanBan, Dag/Weekstarts) en keuzes maken op basis van waarde x impact.

Na het spelen van deze game heb je als team:

  • Je huidige manier van werken aangescherpt.
  • Geëxperimenteerd met agile werkwijzen (of deze verder ontwikkeld).
  • Meer geleerd over hoe Microsoft 365 apps zoals Teams, WhiteBoard of Tasks jullie agile werkmethoden kunnen vergemakkelijken.
graphic-stats

Wat kun je per week verwachten?

1
Week 1

Introductie en kick-off agile principes

Je maakt kennis met het platform, je meet de mate waarop jullie nu agile werken en in welke mate de tools jullie werk echt ondersteunen. Hieruit komen aandachtspunten naar voren.

2
Week 2

Teamcommunicatie

Je leert meer over effectieve communicatie voor Agile-teams en krijg tips over Microsoft 365, direct daarna gaan jij en je team aan de slag met jullie eerste Agile-gewoonte.

3
Week 3

Actiegerichtheid

Samen met je team reflecteer je aan de hand van principes en tips over hoe actiegericht en slim jullie alles hebben ingericht. Waarna jullie worden uitgedaagd als team wat verbeteringen door te voeren.

4
Week 4

Timemanagement

Leer meer over timemanagement zoals Agile Planning Poker, Storypoints en WSJF (optioneel), en daarnaast wordt het tijd om met je team werkafspraken te maken over hoe jullie samen keuzes maken o.b.v. value x impact. Hierbij krijgen jullie tips hoe Microsoft Teams hier goed in kan ondersteunen.

5
Week 5

Retrospective

Samen met je team doe je één van de Agile-retrospectives en krijg je tips hoe offline, online en hybride meetings leuk te houden. De game sluit je af met nieuwe meting én team-gewoonte.

Deze game spelen?

Wil jij deze game met een aantal teams binnen jouw organisatie spelen? Neem dan nu contact op en informeer vrijblijvend.

Contact