Slim en veilig samenwerken aan documenten

Werken vanuit ‘de cloud’ wordt binnen steeds meer organisaties de norm. En niet voor niets: het maakt o.a. veilig werken in en aan documenten mogelijk en zorgt ervoor dat bestanden niet zomaar kwijt kunnen raken. Toch blijft de werkelijke adoptie van werken in de cloud, ook na invoering binnen een organisatie, soms achter. Hoe kun je medewerkers en teams helpen om slim en veilig samen te werken aan documenten vanuit de cloud?

Slim en veilig samenwerken aan documenten

Voor kenniswerkers zijn documenten de ‘producten’ die zij opleveren. Als organisatie wil je dat medewerkers deze documenten zo effectief en veilig mogelijk bewerken, er samen aan kunnen werken en uiteindelijk opleveren. Om te voorkomen dat documenten niet worden opgeslagen, bestanden kwijtraken of medewerkers veel tijd kwijt zijn met het samenvoegen van verschillende versies van documenten, biedt werken vanuit de cloud (bijvoorbeeld SharePoint en Teams) de oplossing.

Echter, in de praktijk zien we dat medewerkers hier niet altijd slim gebruik van maken. Bestanden worden op het ‘bureaublad’ opgeslagen, documenten worden als bijlage gedeeld per mail en het verschil tussen OneDrive, Teams en SharePoint wordt niet gezien.

Hoe kun je medewerkers en teams binnen jouw organisatie helpen om slim en veilig samen te werken aan documenten?  Leren door te doen is volgens ons key.

Kunnen medewerkers en teams binnen jouw organisatie hulp gebruiken bij het slim en veilig samenwerken aan documenten?  

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden die medewerkers helpen om slim en veilig te werken aan documenten en gebruik te maken van de cloud. We hebben de beste tips, tools, opdrachten en uitdagingen voor jou en je organisatie.

Boek een vrijblijvende demo van onze werkwijze
Digitale vaardigheden, samenwerken in de cloud

Aan de slag met slim en veilig samenwerken aan documenten

Wil jij:

  • Medewerkers die effectief gebruik maken van SharePoint, OneDrive en Teams?
  • Teams die documenten veilig opslaan en delen?
  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?

Dan kunnen onze Knowledge Gainers games jullie hiermee helpen! 

In onze games gaan teams aan de slag met:

  • Inzicht in de manier waarop zij slim en veilig kunnen werken aan documenten.
  • Het maken van (of herijken) werkafspraken.
  • Het beter inzetten van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote en SharePoint.

In de games krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Speel bijvoorbeeld onze game Knowledge Gainers Fundamentals, en laat teams in 5 weken op een leuke en motiverende manier aan de slag gaan om slim en veilig samen te werken aan documenten.

Meer over de game Knowledge Gainers Fundamentals
Digitale vaardigheden samenwerken

Ga van start met een game van the Cue, en help teams in 5 weken slimmer en effectiever te vergaderen

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan medewerkers in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

Onze Knowledge Gainers games zijn ingericht om medewerkers en teams te helpen slim en veilig samen te werken met documenten.

Lees hier over onze werkwijze
Methodiek model hybride samenwerken game digitale vaardigheden

Case

De gemeente Breda

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid.  Daarom speelde de gemeente Breda drie verschillende games: Smart Collaborators Fundamentals (over slim online samenwerken), Working From Everywhere Together (over hybride samenwerken) en Meeting Masters (over verbeteren van vergaderingen).

 

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van digitale vaardigheden

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en medewerkers helpen bij slim samenwerken aan documenten en het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Bekijk hieronder onze Fundamentals games die gericht zijn op de basis van slim samenwerken, vergaderen of werken in 'the Cloud'.

Inspiratie opdoen over het verbeteren van digitale vaardigheden?Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.