Slim samenwerken bij the Cue

Sinds een paar maanden wordt ons team versterkt door Judith. Als verantwoordelijke voor onze key-accounts, zorgt zij ervoor dat lopende en nieuwe games vlekkeloos verlopen. Daarnaast denkt ze mee over het versterken van onze aanpak en marktpropositie. Met ruime ervaring en kennis op het gebied van digitale transformatie, kent zij de uitdagingen die gepaard gaan met de adoptie van nieuwe technologie en nieuwe manieren van werken. Ze brengt ervaring mee vanuit zowel externe als interne rollen. Deze opdracht bij the Cue geeft haar de mogelijkheid om meer te leren over het inzetten van gamification, als onderdeel van een data-gedreven adoptiestrategie. Welke inzichten over slimmer samenwerken deed zij de afgelopen tijd bij ons op? Lees haar inzichten in deze blog!

Lisanne Beijk 13/05/2024

Bij the Cue trappen we de week op maandag met elkaar op kantoor af met een face-to-face meeting. Dit overleg heeft een vaste agenda en is door iedereen goed voorbereid. We kijken terug en kijken vooruit. Op de agenda staat onder andere de team pulse, die we op vrijdag al hebben ingevuld. Die team pulse geeft ruimte voor reflectie. Zo reflecteer je op de mate van focus die je die week hebt gehad en wat je hebt geleerd. Op vrijdag sluiten we de week digitaal met elkaar af en kijken we vooruit naar het weekend.

De meeting cadans is strak. Dat zorgt voor rust in het team. Ook zijn meetings echt van toegevoegde waarde en wordt er niet ‘vergadert om het vergaderen’.

 

Naast de vaste meetings wordt er gedurende de week ‘hardop gewerkt‘. Dat wil zeggen dat er regelmatig een post wordt geplaatst op MS Teams waarin een teamlid deelt waar hij of zij mee bezig is, om feedback te vragen en/of om voortgang te laten zien. Onder deze post worden updates geplaatst zodat je het verloop goed kunt bijhouden – zonder onnodige update meetings. Dit maakt dat je goed op de hoogte bent van wat er speelt en waar dit mogelijk van invloed is of gaat zijn op jouw werk.

Binnen het team is iedereen erg open en communicatief, ook over wat er niet lukt. Dat geeft vertrouwen en maakt een cultuur van feedback en continu verbeteren mogelijk.

 

Het team maakt strak gebruik van Planner. Zo zijn er voor de games vaste stappen die we doorlopen om vanaf de start van een game tot een goed eindresultaat te komen. Planner werkt niet alleen handig als persoonlijke productiviteitstool, maar maakt ook dat iedereen in het team precies weet wat er al is gedaan en wat nog moet gebeuren. Dit zorgt voor een zeer snelle kennisoverdracht. Daarnaast maakt dit dat de operatie van the Cue sneller opgeschaald kan worden nu de vraag naar onze games groeit.

Binnen the Cue wordt ook actief gebruik gemaakt van OneNote, met name voor het voorbereiden en vastleggen van meetings. Wat vooral werkt binnen dit team is dat er vaste afspraken zijn over het gebruik van OneNote en dat iedereen hier dus gebruik van maakt.

 

“Ik moest er wel even aan wennen – die check-in”, aldus Judith. Binnen het team wordt standaard elke meeting gevraagd naar ‘hoe je de meeting ingaat’ en wordt gebruik gemaakt van stoplicht kleuren of smileys om dit aan te geven. Zeker als je dit niet gewend bent moet je hier even inkomen. Het voordeel is dat het op een makkelijke manier het gesprek persoonlijker maakt, zowel binnen het team als met klanten.

 


Goede werkafspraken, slim gebruik van tools en effectieve meetings helpen niet alleen het the Cue team, maar kunnen teams binnen jouw organisatie book helpen om slimmer samen te werken. Kunnen teams binnen jouw organisatie hier hulp bij gebruiken? Neem dan eens contact op met the Cue om te bespreken hoe de games van the Cue jouw organisatie kunnen helpen. Of lees meer over deze games op deze pagina.

Deel dit bericht

Wil je niets missen over Office 365 en adoptie?

Volg ons op LinkedIn