Effectief vergaderen

Overleggen en vergaderingen vinden binnen elke organisatie plaats. Maar of er nu online, hybride of offline vergadert wordt, niet elke meeting is effectief. Hoe voorkom je vergaderergernissen en zorg je ervoor dat de tijd die besteed wordt aan vergaderingen ook goed wordt gebruikt?

Effectief vergaderen zonder ergernissen

Vergaderingen kunnen je veel opleveren: duidelijke afspraken, inzicht in werkzaamheden van collega’s, nieuwe input om verder mee aan de slag te gaan. Maar wanneer er back-to-back meetings worden gepland, zonder duidelijk doel of agenda en het niet duidelijk is wat iedereen kan bijdragen, kunnen vergaderingen een bron van ergernis worden.

Hoe kun je teams binnen jouw organisatie helpen om effectieve en energieke meetings te houden? Een goede voorbereiding, agenda-setting, duidelijke werkafspraken en slim gebruik van apps als OneNote en Planner zijn volgens ons key.

Is er sprake van ‘meeting-moeheid’ binnen jouw organisatie? Of leiden vergaderingen tot ergernissen?

Dan kunnen wij je helpen! Wij zijn experts in effectief vergaderen en we hebben de beste tips, tools, opdrachten en uitdagingen voor jou en je organisatie.

Boek een vrijblijvende demo van onze werkwijze
Hybride samenwerken digitaal samenwerken mockup

Aan de slag met slim en effectief vergaderen

Wil jij:

  • Weg van back-to-back meetings die onvoldoende bijdragen?
  • Medewerkers die effectief vergaderen (of dat nu hybride is, offline of online)?
  • Teams die goed voorbereid zijn op meetings en acties opvolgen?
  • Medewerkers die ervaren dat technologie hun werk ondersteunt in plaats van hindert?

Dan kunnen onze games Meeting Masters Fundamentals of Meeting Masters Advanced jullie hiermee helpen! 

In deze games gaan teams aan de slag met:

  • Inzicht in de belangrijkste verbeterpunten voor vergaderingen.
  • Het maken (of herijken) van werkafspraken.
  • Het beter inzetten van Microsoft 365 applicaties zoals Teams, OneNote en Planner/To Do.
  • Continu verbeteren om te zorgen voor energieke en effectieve vergaderingen.

In de games krijgen medewerkers kennis aangereikt, voeren ze korte opdrachten uit om kennis direct toe te passen in de praktijk en bieden wij ze downloadable content met nieuwe werkvormen, energizers en check-ins.

Speel onze game Meeting Masters Fundamentals, en laat teams in 5 weken op een leuke en motiverende manier aan de slag gaan om hun vergaderingen te verbeteren.

Meer over de game Meeting Masters Fundamentals
Hybride samenwerken digitale vaardigheden team

Ga van start met een game van the Cue, en help teams in 5 weken slimmer en effectiever te vergaderen

In onze ready-to-play games inspireren we medewerkers om effectiever en plezieriger samen te werken. Gedurende vijf weken gaan medewerkers in teamverband aan de slag met verschillende opdrachten, die zij uitvoeren tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor leren medewerkers direct in de praktijk en wordt er een duurzame (gedrags)verandering gecreëerd: win-win dus.

Onze games Meeting Masters Fundamentals en Meeting Masters Advanced zijn ingericht om teams te helpen slim(mer) en effectiever te vergaderen.

Lees hier over onze werkwijze
Methodiek model hybride samenwerken game digitale vaardigheden

Case

De gemeente Breda

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid.  Daarom speelde de gemeente Breda drie verschillende games: Smart Collaborators Fundamentals (over slim online samenwerken), Working From Everywhere Together (over hybride samenwerken) en Meeting Masters (over verbeteren van vergaderingen).

 

Bekijk case

Ons leeraanbod om teams te helpen met het verbeteren van effectief vergaderen

The Cue heeft de afgelopen jaren diverse games ontwikkeld die teams en organisaties helpen om slim samen te werken. Bekijk hieronder onze games die gericht zijn op het verbeteren van effectief vergaderen of slim samenwerken

Inspiratie opdoen over slim samenwerken en effectief vergaderen? Hieronder vind je een greep uit onze blogs, waarin we kennis, inspiratie en inzichten delen.