Lente? Tijd voor een digitale voorjaarsschoonmaak

Werken in de cloud – ik ben er heel blij mee, want ik raak nooit meer documenten of vorige versies van bestanden kwijt. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel … en in dit geval dat al die oude bestanden en documenten die ik nooit meer gebruik onnodig blijven bestaan. Dat zorgt niet alleen voor een opstapeling van mappen, maar ook voor onnodig verbruik van opslagcapaciteit. Daarom hanteren wij bij the Cue de voorjaarsschoonmaak. Het moment in het jaar om oude bestanden te verwijderen en mappen op te schonen. Doe je mee?

Lisanne Beijk 29/03/2024

Hoe en waar te beginnen?

Vind je het opruimen van documenten nog spannend? Ben je bang dat je per ongeluk verkeerde bestanden weggooit? De volgende richtlijnen helpen je om te bepalen welke documenten er weg kunnen:

 

Help! Ik heb het verkeerde bestand verwijderd

Ging de voorjaarsschoonmaak iets te rigoureus en heb je per ongeluk een verkeerd document verwijderd? Geen zorg! Jouw bestand staat nog 30 dagen in de prullenbak van je OneDrive, Teams of SharePoint. Je kunt het document gelukkig dus nog herstellen. Alles over het herstellen van bestanden via OneDrive lees je hier en over het herstellen via SharePoint of Teams hier.

 

Wil je ook meer weten over veilig en slim werken met documenten?

Lees dan bijvoorbeeld onze eerdere blog over het terugvinden van bestanden. Kunnen teams binnen jouw organisatie hulp gebruiken bij slim samenwerken met documenten? Onze game Knowledge Gainers Fundamentals helpt teams hierbij. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht

Wil je niets missen over Office 365 en adoptie?

Volg ons op LinkedIn