Iedere gemeente digitaal vaardig

Digitaal samenwerken en Microsoft 365 adoptie binnen de gemeente

De vraag naar veilige en slimme virtuele en digitale samenwerking binnen gemeenten neemt toe. De afgelopen jaren hebben verschillende gemeenten daarom ingezet op technische implementatie van onder andere Microsoft 365 en wordt de overstap gemaakt naar werken in de Cloud.

Dit gaat niet alleen gepaard met technische uitdagingen, maar ook met het thema ‘adoptie’. Want de nieuwe technologie is pas waardevol als het ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Lees hieronder meer over hoe the Cue gemeenten helpt met adoptie van Microsoft 365 en meld je aan voor onze webinars.

Nieuwe technologie, maar toch nog oude werkwijzen?

Adoptie van nieuwe technologie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel medewerkers zijn (nog) niet op de hoogte van wat wel en niet kan, zien de toegevoegde waarde voor hun dagelijkse werkzaamheden nog onvoldoende of het ontbreekt hen aan de benodigde (digitale) vaardigheden.

Medewerkers blijven daarom vasthouden aan oude werkwijzen, of er ontstaat een wirwar aan verschillende werkwijzen. Denk aan medewerkers die in Microsoft Teams alleen online vergaderen, maar communiceren en documenten delen via de mail. Of medewerkers die documenten opslaan op hun bureaublad, omdat ze het gevoel hebben deze anders kwijt te raken.

 

header-overons

Gamification om jouw collega’s verder te helpen

Ben jij verantwoordelijk voor de implementatie en adoptie van nieuwe technologie binnen jouw gemeente en herken je eerder genoemde uitdagingen?

Met onze games helpen wij jouw gemeente om de adoptie van Microsoft 365 te vergroten. Door het spelen van the Cue games leren medewerkers hoe zij Microsoft 365 applicaties in kunnen zetten om dagdagelijks samen met collega’s slimmer en veiliger te werken. De voordelen van deze games zijn:

  • In een korte tijd creëren we, binnen meerdere teams, aandacht voor het thema digitaal samenwerken. Het wordt onderwerp van gesprek, wat bijdraagt aan het aanmoedigen en waarderen van digitale vaardigheden.
  • Het spelen van een game is niet alleen leuk, maar levert ook resultaat op. Opdrachten in de game richten zich op het direct toepassen van nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk. Zo ervaren medewerkers meteen het resultaat en de toegevoegde waarde van nieuwe technologie en werkwijzen.
  • Medewerkers kunnen binnen een bepaalde periode, in hun eigen tijd spelen en leren.

Benieuwd hoe the Cue games binnen andere gemeenten zijn gebruikt en wat het resultaat is? Lees dan onderstaande case of neem contact met ons op.

Case

De gemeente Breda

De gemeente Breda timmert met haar 2500 medewerkers hard aan de weg om steeds digitaal vaardiger te worden. Voor coördinator digitaal samenwerken Cora Willemse ligt hierbij een speciale focus op toekomstbestendigheid.  Daarom speelde de gemeente Breda drie verschillende games: Smart Collaborators Fundamentals (over slim online samenwerken), Working From Everywhere Together (over hybride samenwerken) en Meeting Masters (over verbeteren van vergaderingen).

 

Bekijk case

Meer weten?

  • Wil je aan de slag met de (digitale) samenwerking binnen jouw gemeente en wil je weten welke implementatie-middelen het beste aansluiten op jullie organisatie?
  • Ben je verantwoordelijk voor thema’s zoals slim hybride samenwerken, welzijn? Of ben je verantwoordelijk om goed gebruik van de Microsoft 365 te stimuleren en wil je weten wat onze games daarvoor kunnen doen?
  • Wil je sparren welke onderwerpen het beste binnen jouw en andere gemeenten spelen?
  • Wil je graag een demo van onze Microsoft 365 games?
  • Of heb je andere opmerkingen/vragen of goede ideeën?

Wij maken graag tijd voor je. Laat hier je contactgegevens achter en we komen zo snel mogelijk bij je terug.