Terugblik 2023: Onze populairste games en inzichten

Welke twee games waren dit jaar het meest in trek bij onze spelers? En wat viel ons op in deze games? We hebben de cijfers van 2023 bekeken en nemen je graag mee in de uitkomsten van onze populairste games!

Annette Verweij 19/12/2023

 

Nummer 1: Working from Everywhere Together – ook wel, de ‘hybride samenwerken game’

Deze game in het kort

Veel teams worstelen nog met het vinden van de juiste balans tussen thuiswerken en op kantoor zijn. Hoe houd je contact met je collega’s, hoe stem je af over je taken en doelen, en hoe gebruik je de juiste tools voor de juiste situatie? In deze game ga je samen met je team op avontuur en ontdek je hoe je hybride werken leuk en effectief kunt maken. Veel teams die deze game hebben gespeeld, gaven aan dat ze meer overzicht, duidelijkheid en verbinding ervoeren na de game. Meer over deze game lees je hier. 

 

Wat viel ons op in 2023?

Veel teams hadden het ‘echte’ hybride werken nog niet onder controle. Ja, er werd thuis gewerkt, en ja, medewerkers maakten gebruik van Teams, maar er was nog weinig echte digitale samenwerking. Door het spelen van de game waren veel teams positief verrast dat ze na de game veel beter overzicht met elkaar hadden en afspraken over welke applicatie ze wanneer gebruikte, wanneer ze op kantoor waren en waarom. En bovenal: dat ze als team beter samenwerkten en elkaars samenwerkverwachtingen helder hadden.

 

Nummer 2: Knowlegde Gainers Fundamentals – de game die gaat over slim samenwerken aan documenten

Deze game in het kort

Hoe zorg je ervoor dat je documenten goed kunt vinden, delen, bewerken en beheren? In deze game leer je hoe je OneDrive, SharePoint en Teams kunt gebruiken om je documentenstroom te optimaliseren. Je krijgt concrete tips en tricks om je werk makkelijker en sneller te doen. Deze game is de basis voor iedere kenniswerker. Meer over deze game lees je hier. 

 

Wat viel ons op?

De game Knowledge Gainers Fundamentals blijft een all-time favorite. Dat is ook niet zo gek, want of je nou bij een bank, gemeente of ingenieursbureau werkt: veel mensen werken dagelijks met meerdere documenten. Opvallend blijft hoe veel spelers gelukkig worden van de concrete tips en tricks over hoe OneDrive, SharePoint en Teams goed te gebruiken. Wij noemen de game ook wel een basisbehoefte voor iedere kenniswerker.

 

Meer weten over deze of andere games?

Bekijk onze andere games op deze pagina, of neem contact met ons op! Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Wil je niets missen over Office 365 en adoptie?

Volg ons op LinkedIn