Slim samenwerken bij the Cue

De afgelopen maanden mocht ik, tijdens het zwangerschapsverlof van Lisanne Beijk, aan de slag als interim manager bij the Cue. Een mooie periode, waarin ik niet alleen bij (potentiële) klanten van the Cue het gesprek aan kon gaan over slim samenwerken, maar óók heb mogen ervaren hoe team the Cue dit zelf doet. Practice what you preach is het motto binnen dit team, én dat heb ik geweten. Drie inzichten en reflecties van de afgelopen maanden: ik deel ze in deze blog!

Aileen Nederlof-Biemans 29/09/2023

Team the Cue is klein, maar heel divers. Waar de één een pietje precies is en zich strak houdt aan deadlines en werktijden is de ander een creatieveling en het liefst ’s avonds aan het werk. Die diversiteit kan heel goed werken én dat doet het ook bij the Cue.

Het geheim? Het team kent elkaar en elkaars werkstijlen en -voorkeuren heel goed. Er zijn duidelijke werkafspraken die worden nageleefd en geëvalueerd. Verschillen worden gezien als een goede aanvulling op elkaar, in plaats van als struikelblok. En het team start elke meeting met een check-in, zodat eventuele zaken die in de weg zitten ook uitgesproken kunnen worden. Overigens is dit ook een standaard onderdeel op de agenda met klanten!

 

Collega Annette kent ze uit haar hoofd. Alle handige sneltoetsen, Teams foefjes en tips. En ik moet eerlijk bekennen, als je het eenmaal weet is het toch wel handig. CTRL+K voor het delen van linkjes. Teams-berichten meteen omzetten naar een taak in mijn To Do lijst. Het scheelt toch veel tijd als je al die handigheidjes kunt toepassen. Maar niet alleen de praktische zaken. Een collega in het zonnetje zetten met Praise of even een gifje delen in de chat … het maakt de werkdag toch ook een stuk leuker!

 

Documenten delen, als het even kan deel ik die nu nóóit meer als bijlage, maar altijd met een link naar het bestand. Ik heb zelfs het thuisfront inmiddels overtuigd van de nut en noodzaak hiervan. Altijd werken aan hetzelfde bestand, nooit meer bestanden kwijt raken en versiebeheer zonder een map vol documenten met bestandsnamen die eindigen op VERSIE 1, VERSIE 2, VERSIE DEF, VERSIE NU ECHT DEF. Wat een verademing. En wist je dat het ook nog eens heel wat data scheelt wanneer je dit doet?

 

Herken jij bovenstaande punten in de manier waarop teams in jouw organisatie samenwerken? Of zijn dit juist punten waar jullie hulp bij kunnen gebruiken? Neem dan eens contact op met the Cue om te bespreken hoe de games van the Cue jouw organisatie kunnen helpen. Of lees meer over deze games op deze pagina.

 

Bedankt team the Cue voor de fijne samenwerking!

 

Deel dit bericht

Wil je niets missen over Office 365 en adoptie?

Volg ons op LinkedIn