Motivatie en betrokkenheid verhogen met een game? Hoe dan? 

Door het spelen van onze nieuwe game Smart Collaborators – Working from Everywhere Together, realiseren teams een positieve impact op hun motivatie en onderlinge betrokkenheid. Wij krijgen vaak de vraag hoe dat dan precies werkt. Dat antwoord ligt deels besloten in het design van onze games. Om jou een kijkje in onze keuken te geven, interviewden wij Kim Verbon, gamedesigner bij the Cue.

Annette Verweij 04/03/2021

Hoe werkt gamedesign precies en waar houd je dan rekening mee?
Net als bij een boek of serie, is ook bij een game de opbouw erg belangrijk. Je denkt na over hoe je spelers meeneemt. Dat gebeurt stapsgewijs, zodat het vertrouwen in het doen van de opdrachten groeit en het enthousiasme toeneemt. Wanneer spelers zich comfortabel voelen bij het spelen van de game, worden de opdrachten steeds een stapje uitdagender. Ook denken we na over welke patronen een game moet bevatten, om de opgedane kennis en vaardigheden te borgen. Tot slot is het van belang om verschillende type opdrachten aan te bieden die op de verschillende spelerstypen aansluiten, zodat je iedereen in een team aanspreekt en ‘level-up’ gaat in bijvoorbeeld motivatie en betrokkenheid.

Maar wat zorgt dan juist voor die toename in motivatie en betrokkenheid?
Kijk, we zien allemaal dat de eindeloze reeks Teams meetings, de thuiswerksituatie en het ontbreken van perspectief, het werkplezier weinig goed doet. Juist door samen met collega’s nieuwe dingen uit te proberen en deze binnen het team te delen, ontstaat plezier. Denk aan het maken van een ommetje waarbij je écht even bij elkaar incheckt, het delen van een nieuw idee voor een werkafspraak waardoor je onduidelijkheid en irritatie wegneemt of het opdoen van kennis over een tool als Whiteboard die de zoveelste Teams meeting net even wat meer dynamiek geeft. Het kan soms heel simpel zijn.

Als het gaat om motivatie en betrokkenheid, wat zijn volgens jou de cruciale elementen in de games van the Cue?
De combinatie van soft skills en het leren omgaan met Office 365, zonder twijfel. Het is fijn als je weet hoe de verschillende applicaties werken, maar het gaat erom dat je nieuw gedrag ontwikkelt waardoor de samenwerking binnen het team effectiever loopt en iedereen meer plezier aan de samenwerking beleeft.

Waar raak jij eigenlijk zelf gemotiveerd door?
Als het gaat om gamedesign, ga het meest ‘aan’ op het ontwerpen van nieuwe game mechanics of teamopdrachten en de feedback die ik daarop van spelers terugkrijg. Voor mij als gamedesigner is dat een heel fijn proces; dingen maken, toetsen of ze het beoogde resultaat opleveren en vervolgens weer bijsturen. Heel gaaf! Voor wat betreft de samenwerking binnen ons team, word ik alleen al heel blij van het extraverte karakter van mijn collega’s dat tijdens online meetings van het scherm spat!

 

Wil jij op een laagdrempelige, coronaproof manier de motivatie en betrokkenheid binnen de teams van jouw organisatie vergroten? Ontdek dan onze game Smart Collaborators Working from Everywhere Together of neem contact op voor meer informatie!

Deel dit bericht

Wil je niets missen over Office 365 en adoptie?

Volg ons op LinkedIn