Digitale fitheid meten van jouw organisatie

Een gemiddelde medewerker brengt zo’n 4 uur per dag achter een beeldscherm door. Voor kenniswerkers is dit aantal zelfs hoger.  Het is dan ook van belang om aandacht te besteden aan de digitale vaardigheden van medewerkers.

Maar hoe krijg je inzicht in de digitale vaardigheden van medewerkers en jouw organisatie? Hebben jullie de technologie onder de knie, en welke mindset rondom technologie is er? Bij the Cue hebben we verschillende vormen om de digitale fitheid in jouw organisatie te meten.

Hoe wij digitale fitheid meten

Digitale fitheid draagt bij aan het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier. Wanneer je wilt weten hoe digitaal fit jouw organisatie of team is, kun je aan de slag met 1 van onze vragenlijsten.  De vragenlijst meet op een aantal aspecten digitale vaardigheden, waarbij het niet alleen gaat om technische vaardigheden, maar ook de ‘digitale mindset’ van medewerkers. Afhankelijk van jouw vraagstuk bieden wij de volgende vragenlijsten aan:

 • Algemene digitale fitheidscan: geeft inzicht in het digitale gedrag en de vaardigheden van medewerkers. Door deze scan krijg je inzicht en een helder beeld van waar je als organisatie staat.
 • Slim samenwerken scan: deze scan is gericht op hoe medewerkers nu werken en waar de grootste verbetering zit in combinatie met Microsoft 365.

Beide scans geven inzicht in het digitale gedrag en vaardigheden van medewerkers. En dienen als aanleiding om een gesprek te voeren over wat goed gaat en waar je wilt verbeteren.

Meer weten? Neem contact met ons op en we laten zien hoe het werkt
adoptie van Microsoft 365 -graphic-platform

Digitale vaardigheden: meer dan het snappen van de techniek

Bij digitale vaardigheden denk je misschien al snel aan technische vaardigheden, zoals het technisch snappen en gebruik kunnen maken van:

 • Digitale apparaten – denk aan het gebruiken van een smartphone of een laptop
 • Digitale tools – bijvoorbeeld snappen hoe Microsoft Teams werkt

Wanneer we het over digitale vaardigheden hebben, gaat het zeker niet alleen om operationeel technische vaardigheden. Digitaal fit zijn vraagt om een breder palet aan vaardigheden. The Cue gebruikt hiervoor ons eigen digitale fitheid model (zie rechts), waarin we onderscheid maken tussen:

 • Digitale vaardigheden in relatie tot de technologie (in de binnenste cirkel), en
 • Een ‘digitale mindset’ in relatie tot de technologie
Meer weten over digitale fitheid
Digitale vaardigheden

Digitale fitheid meten in jouw organisatie

Wil jij meer inzicht in de digitale vaardigheden van jouw organisatie? Samen met jou brengen we graag in beeld bij wat er speelt en waar er behoefte aan is. Daarbij houden we in acht dat een scan inzicht geeft, maar het belangrijk is om altijd verder te kijken dan alleen de cijfers.

Zo gaan we te werk:

 • Samen met jouw verkennen we wat het doel is.
 • Op basis van onze scan maken we de meetmethode helemaal passend op jouw organisatie.
 • We voeren de meting uit.
 • Je krijgt inzicht in de resultaten. De gegevens worden op team niveau gedeeld met jou en op individueel niveau met de medewerkers.
 • We bespreken wat de uitkomsten van deze scan inhouden en wat dit betekent in jullie aanpak om de digitale fitheid van jullie organisatie te vergroten.
Afbeelding33

Dit is waarom andere organisaties digitale fitheid in kaart brengen

 • We willen voorop lopen in de digitale transformatie en onze medewerkers hier goed in begeleiden
 • Onze ambitie is een digitale growth mindset voor alle medewerkers, omdat we er in geloven dat digitale fitheid zorgt voor gezonde en blije medewerkers
 • We gaan aan de slag met adoptie van Microsoft 365, om medewerkers goed te helpen is het prettig om te weten waar ze nu staan en waar de behoefte ligt

Wil jij hier ook mee aan de slag binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. 

adoptie van Microsoft 365 

Meer weten over digitale fitheid

Wil jij ook met jouw team of met de hele organisatie in kaart brengen hoe digitaal fit jullie zijn en leren waar er kansen liggen?

We gaan graag met je in gesprek en kunnen aan de hand van voorbeelden meer vertellen over de mogelijkheden.

Stuur ons een bericht en we nemen vrijblijvend contact op
adoptie van Microsoft 365 -Lisanne