learn-3653430_960_720

Op een gemakkelijke manier de gehele organisatie meenemen in nieuwe werkwijzen?

Wanneer je medewerkers bewust wilt maken, nieuwe kennis wilt aanleren die ze direct toepassen is het ontzettend waardevol om medewerkers in het werk te trainen. Zo wordt nieuw gedrag direct in de realiteit toegepast. Het aanleren van nieuw gedrag is van waarde wanneer medewerkers nieuwe ICT, zoals Office 365, voor handen krijgen. Je wilt dat ze nieuwe werkwijzen aanleren en deze duurzaam volhouden.

Om dit te bereiken zijn vaak verschillende methodieken voor handen, zoals coaching, training en gamification. Coaching is vaak intensief en duur, en training vergt veel tijd en de kans is aanwezig dat opgedane kennis vervliegt.

Wij geloven daarom in Gamification. Gamification is een methode waarmee je op een laagdrempelige manier een grote groep binnen de organisatie kunt bereiken. Op het Office 365 gamification platform worden deelnemers uitgedaagd om nieuwe kennis direct toe te passen. Dit platform is inzetbaar voor elk aantal spelers. Teams bepalen zelf waar en op welk moment ze aan de slag gaan. Triggers en resultaatmetingen motiveren spelers om nieuw gedrag toe te passen in de eigen werkomgeving.  Tegelijkertijd geven de resultaatmetingen inzicht in welke teams extra behoeften hebben (aan persoonlijkere begeleiding of juist meer ‘advanced’ kennis.

Hoe het werkt ?

Gamification is het toepassen van motiverende elementen uit games in de realiteit. In een game spelen personen om beter te worden, als team of als individu. De ene speler speelt om te winnen, de andere speler wil ontdekken en de volgende speler wil zoveel mogelijk punten behalen. De onderliggende theorie is dat mensen streven naar meesterschap, in welke vorm dan ook.

Wil je meer weten over gamification? Download dan nu onze whitepaper!


Whitepaper download

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on email

Wil je niks missen op het gebied van Office 365 adoptie en gamification?

Meer berichten

Wil je meer weten over Office 365 adoptie of gamification? Neem contact met ons op!

nl_NL
en_GB nl_NL

Werk je thuis ivm het Corona-virus? 

Wil je slimmer samenwerken vanuit huis met Office 365? Schrijf je dan nu in voor onze (gratis*) game!