Welke interventie zet je in voor een succesvolle Office 365 adoptie?

Je kent het misschien wel, je hebt net een training of coaching-sessie gehad over iets nieuws. Je bent enthousiast, geïnspireerd en wilt aan de slag. Totdat je de volgende dag op kantoor komt en de dag eigenlijk al weer voorbij is voordat je iets van de training van gisteren hebt kunnen toepassen. Ligt dit aan je doorzettingsvermogen? Hoe zorg je nu dat je die kennis direct kunt inzetten? En wanneer weet je nu of die training effectief was?

The Cue 16/10/2020

Er zijn meerdere methodieken die je helpen nieuwe werkwijzen en nieuwe ICT tools (zoals Office 365) toe te passen en bij te houden. Denk dan onder andere aan training, e-learning, coaching en gamification. Onze eigen oplossing; gamification, is een van die interventies. Wij geloven dat iedere methodiek op een ander moment het meest effectief is.

Gamification

Het doel van Gamification is het toepassen van nieuw gedrag op de werkvloer. Gamification is goed toepasbaar bij generieke scenario’s die voor alle medewerkers relevant zijn. We hebben het dan over grotere thema’s zoals: effectief vergaderen, slim samenwerken etc.

Gamification is een schaalbare methodiek waarmee je gemakkelijk een hoop medewerkers kunt bereiken. Je hoeft dus niet 200 of 2000 collega’s te trainen. Teams die op basis van de game meer willen weten of vast lopen, komen dan bij een trainer of coach terecht. Dit maakt de inzet van een consultant effectief. Doordat gamification in gaat op manieren van werken en het medewerkers uitdaagt in competitie, fun of meesterschap blijven ze gemotiveerd om te leren.

Kenmerken:

  1. gemakkelijk grote groep medewerkers bereiken
  2. generieke oplossingen verbeteren
  3. helpen in de basisvaardigheden van Office 365 (niveau 1,2,3 op schaal van 5)
  4. uitleggen WHAT

 

Deel dit bericht

Wil je niks missen op het gebied van Office 365 adoptie en gamification?

Volg ons op LinkedIn
profile